IJstaart met blauwe bessen


 

Taarten maken is eigenlijk wel het allerleukst om te doen…

Het ziet er moeilijk uit misschien door de verschillende lagen, maar het is erg makkelijk te maken.Je kunt het grootste gedeelte een dag van te voren al klaar maken, en het opmaken kun je doen net voordat je de taart serveert.

Ik heb zelf blauwe bessen uit eigen tuin gebruikt, maar in de winkel zijn ze erg duur dus je kunt dan beter voor de vulling diepvries blauwe bessen gebruiken omdat ze toch gepureerd worden.

Gebruik een springvorm van 20 cm Ø tot 25 cm Ø. Hoe kleiner hoe beter, want dan worden je kleurenlagen breder.

Het recept voor de ijstaart met blauwe bessen:

Ingrediënten: (voor ca. 16 stukken)

  • 225 gr. pure chocolade
  • 75 gr. cornflakes
  • 300 gr. blauwe bessen (diepvries)
  • 750 gr. mascarpone
  • 125 gr. suiker
  • geraspte schil en sap van 1 biologische citroen
  • 350 ml. slagroom
  • 25 gr. santen (kokosvet)
  • 100 gr. verse blauwe bessen voor de bovenkant van de taart
  • Bakpapier

Hoe maak je het: 

Begin een dag van te voren met het hakken van 125 gr. chocolade in stukken en smelt deze au bain-marie. Meng vervolgens de cornflakes er doorheen. Plaats de springvorm ring op een met bakpapier beklede onderkant van de springvorm. Verdeel het cornflake mengsel binnen de springvorm ring en druk aan tot een bodem. Zet 45 min. in de koelkast.

Laat de blauwe bessen uit de diepvries ontdooien. Roer de mascarpone, de suiker, het citroensap en de citroenschil door elkaar. Klop 250 ml. slagroom stijf en spatel deze door het mascarpone mengsel en verdeel het vervolgens in 3 porties.

Pureer de blauwe bessen. Roer voor de donkere laag ca. 2/3 van de blauwe bessen puree door 1 portie room. Verdeel deze donkere laag over de cornflakes bodem. Plaats de taart ca. 30 min. in de diepvries tot de bovenlaag vast wordt.

Roer voor de lichte laag het restant van de blauwe bessen puree door 1 portie room. Verdeel deze laag voorzichtig over de donkere laag en plaats het vervolgens weer 30 min. in de vriezer. Bestrijk voor de witte laag de overige room over de taart en plaats het vervolgens 1 nacht in de vriezer.

Verhit de volgende dag voor de chocoladelaag 100 ml. slagroom. Verdeel 100 gr. chocolade in stukken. Smelt het kokosvet en de chocolade door de slagroom. Laat het ca. 15 min. afkoelen. Neem de taart uit de springvorm ring en verwijder het bakpapier. Zet de taart op een taartschaal. Was de verse blauwe bessen en laat ze goed uitlekken. Schenk het chocolade mengsel over de taart en laat stollen. Verdeel vervolgens de blauwe bessen over de taart en serveer de taart gelijk.

Gebruik voor het snijden van de taart (indien nodig) een heet mes. Het is vrij machtig dus snijd de stukken niet te groot. Je kunt deze taart serveren als nagerecht of lekker bij de koffie. Geniet er van!

Koken met Anita

Bereidingstijd: ca. 1.5 uur / Wachttijd: minimaal 8 uren

 

IJstaart met blauwe bessen

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s