Courgette Risotto


Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze Courgette risotto heb gemaakt met courgettes uit eigen tuin, maar het is zo’n lekker gerecht dat ik hem gelijk maar wilde delen. Courgettes zijn tenslotte het hele jaar in de winkel te vinden…

We hebben ieder jaar zo ongeveer 4 courgette-planten in de tuin staan, en de courgettes groeien waar je bij staat (ca. 20 stuks per plant). Ik maak dus altijd veel gerechten met courgette vanaf juli t/m oktober! ­čÖé

Het recept voor de Courgette risotto:

Ingredi├źnten: (voor 4 pers.)

 • 2 kleine courgettes
 • 1 ui
 • 1/2 groentebouillon blokje
 • olijfolie
 • 250 gr. risottorijst
 • 200 ml. droge witte wijn
 • 1 teentje knoflook
 • 60 gr. pijnboompitten
 • 8 dunne plakjes parmaham (of iets soorgelijks)
 • 1 stuk parmezaanse kaas ( ca.75 gr.)
 • Zout en peper
 • Bakpapier

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Breng het groentebouillonblokje met 750 ml water aan de kook. Verhit een scheut olie in de pan en fruit hier de ui en de rijst al roerend glazig in. Schenk de wijn erbij en laat op middelhoog vuur verdampen. (en wat ruikt dat toch lekker :)) Schenk de hete bouillon erbij tot de rijst net onder staat. Telkens als de rijst de bouillon heeft opgenomen dan voeg je nieuwe bouillon toe. Je kookt het in totaal 20 min. zonder deksel op laag vuur tot de rijst romig is, roer het regelmatig om en proef het even tussendoor.

Pel en snipper de knoflook. Was de courgettes, halveer ze in de lengte en snijd ze in dunne plakjes. Verhit een scheut olie in de pan en bak er de courgette in. Bak de pijnboompitten en de knoflook kort mee. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200 ºC (elektrisch), of 175 ºC (hetelucht). Leg de plakjes parmaham op een bakplaat met bakpapier. Bak het in de oven in ca. 5-8 min. knapperig.

Rasp de parmezaanse kaas. Roer het courgette mengsel en 2/3 van de kaas door de risotto. Breng op smaak met zout en peper, en serveer het samen met de parmaham. Bestrooi de borden met de overige parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Koken met Anita

 

Heb je dit recept gemaakt? Laat vooral even weten wat je van de courgette risotto vond!

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s