Alle recepten Hoofdgerechten

Courgette Risotto

Courgette Risotto; heerlijk gerecht!
NIEUW; recepten beoordelen!

Courgettes en risotto zijn de perfecte combi vind je niet? Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze heerlijke Courgette Risotto heb gemaakt met courgettes uit eigen tuin, dus ik vond het de hoogste tijd om hem nog een keer te maken! Het is zo’n lekker gerecht dat ik hem gelijk maar wilde delen met jullie. Courgettes zijn tenslotte het hele jaar in de winkel te vinden…

We hebben ieder jaar zo ongeveer 4 courgette-planten in de tuin staan, en de courgettes groeien waar je bij staat (ca. 20 stuks per plant). Ik maak dus altijd veel gerechten met courgette vanaf juli t/m oktober! 🙂

Het recept voor de Courgette risotto:

Voor het maken van dit recept heb je ook bakpapier nodig.

Ingrediënten: (voor 4 pers.)

 • 2 kleine courgettes
 • 1 ui
 • 1/2 groentebouillon blokje
 • olijfolie
 • 250 gr. risottorijst
 • 200 ml. droge witte wijn
 • 1 teentje knoflook
 • 60 gr. pijnboompitten
 • 8 dunne plakjes parmaham (bacon of een andere hamsoort is ook prima)
 • 1 stuk parmezaanse kaas ( ca.75 gr.)
 • zout en peper

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Breng het groentebouillonblokje met 750 ml water aan de kook. Verhit een scheut olie in de pan en fruit hier de ui en de rijst al roerend glazig in. Schenk de wijn erbij en laat op middelhoog vuur verdampen. (en wat ruikt dat toch lekker :)) Schenk de hete bouillon erbij tot de rijst net onder staat. Telkens als de rijst de bouillon heeft opgenomen dan voeg je nieuwe bouillon toe. Je kookt het in totaal 20 min. zonder deksel op laag vuur tot de rijst romig is, roer het regelmatig om en proef het even tussendoor.

Pel en snipper de knoflook. Was de courgettes, halveer ze in de lengte en snijd ze in dunne plakjes. Verhit een scheut olie in de pan en bak er de courgette in. Bak de pijnboompitten en de knoflook kort mee. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200 ºC (elektrisch), of 175 ºC (hetelucht). Leg de plakjes parmaham op een bakplaat met bakpapier. Bak het in de oven in ca. 5-8 min. knapperig.

Rasp de parmezaanse kaas. Roer het courgette mengsel en 2/3 van de kaas door de risotto. Breng op smaak met zout en peper, en serveer het samen met de parmaham. Bestrooi de borden met de overige parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Groetjes,

Koken met Anita

Bereidingstijd: Ca. 40 min.

 

2 comments

Geef hier je reactie!