Salade met gebakken garnalen en groene pestosaus


img_2310Een tijdje terug heb ik in een restaurant een lekker voorgerecht gegeten, een salade met gebakken garnalen en een soort pesto dressing? Dus ik dacht laat ik ook maar eens proberen om iets soortgelijks te maken, en het is nog goed gelukt ook! Misschien nog wel lekkerder ook… (haha of het smaakt gewoon beter als je het zelf maakt, dat kan natuurlijk ook)

Ik zou de verhoudingen in dit recept aanhouden als een voorgerecht voor 4 personen. Als je het echt als een salade gaat eten dan zou ik toch wat meer klaarmaken.

Lekker met stokbrood, en de zelfgemaakte pesto die je nog over houdt! Dit recept is ook geschikt voor een koolhydraatarm dieet, al moet je dan natuurlijk het stokbrood wel weglaten…

Het recept voor de salade met gebakken garnalen en groene pestosaus:

Voor de groene pesto (1 potje)

Groene pesto
Het recept komt niet zo precies, je moet het een beetje maken naar eigen smaak vind ik. Zelf heb ik het gemaakt met de staafmixer, maar eigenlijk hoor je de blaadjes te kneuzen in een vijzel zegt ‘men’: Italianen. 🙂 Maar ja, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan!

Ingrediënten:

 • Een basilicumplantje (ca. 30 gr. aan blaadjes, bij een klein plantje zou ik er nog 1 nemen)
 • 25 gr. pijnboompitten
 • Sap van 1/2 uitgeperste citroen
 • 2 kleine teentjes gepelde knoflook
 • 40 gr. Parmezaanse kaas (stuk)
 • Olijfolie – Extra Vierge
 • Zout en peper

Bereidingswijze:

Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekepan tot ze goudbruin zijn, laat ze daarna een beetje afkoelen. Rasp de Parmezaanse kaas en doe dit samen met de basilicumblaadjes, het citroensap, de knoflook, de pijnboompitten en 2 beste scheuten olijfolie in het bakje van de staafmixer en pureer alles goed. Voeg naar smaak eventueel nog wat olijfolie toe en wat zout en peper en mix het nog een keer.Klaar is je pesto!

Recept voor de salade: (4 pers.)

Ingrediënten:

 • 1/2 portie pesto volgens het bovenstaande recept
 • Olijfolie – Extra Vierge
 • 2 dikke scheuten halfvolle yoghurt
 • 200 gr. garnalen (gekookt en gepeld)
 • 1 teentje geperste knoflook
 • 3 eetl. chilisaus
 • 100 gr. gemengde sla met rucola
 • 1/2 komkommer
 • ca. 8 stukjes zongedroogde tomaat
 • 3 eetl. olijfolie – Extra Vierge
 • 1 eetl. appelazijn
 • 1 eetl. vloeibare honing
 • zout en peper

Bereidingswijze:

Voor de pestosaus; laat je de helft van de pesto in het staafmixer-bakje zitten. (De andere helft kun je als smeersel gebruiken voor je stokbrood).  De pesto in het bakje verdun je met nog wat extra olijfolie en de halfvolle yoghurt, zodat de smaak van de pesto wat minder sterk wordt en het een saus wordt.

Meng voor de dressing van de salade de olijfolie met de azijn en de honing en wat zout en peper. Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes. Snijd de komkommer met schil (in de lengte) in dunne sliertjes, gebruik hiervoor eventueel een julienne snijder.Meng tot slot de sla , zongedroogde tomtaten, komkommer en de dressing door elkaar.

Maak de borden vast op met de salade. Meng de garnalen met de chilisaus en de knoflook. Verwarm ze vervolgens kort, 2 à 3 min. in een koekepan. (Als je rauwe garnalen gebruikt moet je ze wat langer bakken totdat ze een roze kleur hebben)

Leg de garnalen op de salade en druppel er vervolgens de pestosaus overheen. Smullen maar!

Bereidingstijd voor beide recepten ca. 45 min.

 

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s