Ovenschotel met aardappelen, gehakt en appel


Iedereen herkent het vast wel, soms heb je van die dagen die net iets drukker verlopen dan normaal waardoor je weinig tijd hebt om iets ‘culinairs’ te bedenken en op tafel te zetten. Daarom dus vandaag een recept voor een lekkere makkelijke maaltijd met weinig ingrediënten. Een ovenschotel met aardappelen, gehakt en appel. Die je eventueel van te voren al kunt klaarmaken zodat je hem later op de dag alleen nog maar hoeft af te bakken!

We hebben in onze tuin 12 (verschillende soorten) appelbomen, en zelfs nu in januari kunnen we nog onze appeloogst gebruiken. Erg handig en vooral lekker, want ik gebruik vaak appels in mijn gerechten en baksels! Voor dit gerecht heb ik een wat zurige appel gebruikt; de goudrenet.

image

Het recept voor de Ovenschotel met aardappelen, gehakt en appel:

Ingrediënten: (voor 4 pers.)

  • 500 gr. (gekruid) rundergehakt
  • 3 uien, fijngehakt
  • 250 ml. groentebouillon
  • 1.5 kg. kruimige aardappelen; geschild, gekookt en in plakken
  • 2 goudrenetten; geschild, klokhuis verwijderd en in schijfjes
  • 5 eetl. paneermeel
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 25 gr. boter
  • Olijfolie
  • Evt. zout en peper

Bereidingswijze:

Vet een ovenschaal in met olijfolie en verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt gaar, voeg daarna de uien toe en bak deze nog enkele minuten mee. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.

Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappelplakjes en schep het gehakt mengsel erover. Verdeel hierover de appelschijfjes, en eindig met de andere helft van de aardappelplakjes. Bestrooi het geheel met de kaneelpoeder en paneermeel en verdeel de boter in stukjes er overheen. Zet de schaal ongeveer 40 min. in de oven tot er een mooi bruin korstje op zit.

Enjoy your dinner!

Koken met Anita

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s