Turrón – Spaanse Noga


Om de week volg ik Spaanse lessen, en natuurlijk heb ik even aan la profesora gevraagd om een typisch Spaans recept. En dan eens iets anders dan de bekende Paella e
n de verschillende soorten Tapas… Ze noemde toen Turrón - Spaanse nogaSpaanse noga – Turrones. 

Ik heb het standaard recept voor de Turrón iets aangepast en er pure chocola en kokos aan toegevoegd. Er zijn overigens verschillende soorten Turrón, dit recept is voor een harde noga. Het is een lekker hapje voor tussendoor bij de koffie, maar je zou het
ook kunnen serveren als dessert, in combinatie met Vanille Slagroomijs

 

Het recept voor Turrón – Spaanse noga:

Ingrediënten: 

  • 300 gr. geroosterde amandelen, of 300 gr. gemalen amandelen
  • 100 gr. suiker
  • 200 gr. honing
  • 2 eiwitten
  • 1 theel. kaneel
  • 1/2 theel. citroensap
  • 50 gr. pure chocola
  • 1 eetl. geraspte kokos
  • Cakevorm of brownie vorm met bakpapier

Bereidingswijze:

Maal de amandelen in de keukenmachine, of met de staafmixer in een bakje fijn. (Ik heb ze zelf nog een beetje grof gehouden zodat je de amandelen ook echt kunt zien in de noga, maar je kunt dus ook kiezen voor gemalen amandelen voor een andere structuur.)

Klop de eiwitten vast stijf met de mixer en zet het even koel weg. Verhit de suiker en honing in een koekenpan op een laag vuur en blijf het goed roeren met een houten pollepel. Blijf dit doet totdat het wat dikker wordt en het een bruine karamelkleur (en geur) krijgt, dit duurt ong. 15-20 min. Meng het eiwit er doorheen en blijf net zolang roeren totdat de eiwitstukjes bijna niet meer zichtbaar zijn, dit kan wel 10 min. duren. Haal het van het vuur en meng het citroensap en kaneelpoeder erdoor, voeg daarna de amandelen toe en verdeel het geheel over de cakevorm en strooi er de geraspte kokos overheen. Je kunt het geheel eventueel nog wat aandrukken met wat bakpapier.

Verdeel de chocola in kleine stukken en smelt de chocola in een chocoladesmelter, verwarm het au bain marie of doe ze in een kom en zet het steeds 30 sec. in de magnetron op een lage stand en probeer het door te roeren. (niet langer dan 30 sec. per keer anders verbrandt de chocola) Verdeel het over de noga en zet het ong. 2 uren in de koelkast. Serveer het in kleine blokjes of reepjes.

Bereidingstijd: Ca. 40 min. + 2 uren afkoelen

Eet smakelijk!

Koken met Anita

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s