Vegetarische pasta ovenschotel met Grana Padano crumble


img_2708

Afgelopen dinsdag heb ik deze Vegetarische Pasta Ovenschotel met Grana Padano crumble gemaakt. Als je een vlees liefhebber bent dan zou je best nog wat gehakt kunnen toevoegen en meebakken, maar ja! Een keer geen vlees is ook wel lekker toch? Ik heb het in ieder geval niet gemist in dit gerecht, want er zitten genoeg groenten in. ♥

Je kunt het serveren in kleine ovenschaaltjes, of in een grote ovenschaal.

 

Het recept voor de Vegetarische pasta ovenschotel met Grana Padano crumble:

Ingrediënten: (4 pers.)

 • 300 gr. pasta (bijv. pipe rigate of penne)
 • 3 paprika’s (geel, groen en rood)
 • 1 grote ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden
 • 2-3 eetl. olijfolie
 • Zout en peper
 • 2 eetl. tomatenpuree
 • 2 theel. paprikapoeder
 • 1/2 eetl. suiker
 • 400 gr. tomaten (in blik met tomatensaus)
 • 150 ml. slagroom
 • Ca. 20 groene olijven
 • 75 gr. Grana Padano (stuk)
 • 50 gr. paneermeel
 • 50 gr. boter

Bereidingswijze:

Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika’s en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak en giet deze hierna af, laat het goed uitlekken.

Verwarm de oven voor op 170°C (hetelucht). Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de paprikablokjes toe en bak deze kort mee. Voeg de tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe en bak deze ook kort mee. Breng op smaak met de paprikapoeder, suiker, zout en peper (proef dit ook even, want de smaak zwakt af als je de pasta er straks bij doet) . Blus af met de tomaten incl. het sap, de slagroom en 150 ml. water. Je kunt de tomaten nog voorzichtig doorsnijden met een mesje of spatel in de pan, anders zijn ze erg groot. Breng aan de kook en laat het vervolgens nog 4 min. koken. Snijd de olijven doormidden en roer deze er doorheen. Voeg vervolgens de pasta toe en roer het geheel nog eens goed door.

Verdeel het mengsel over kleine ovenschaaltjes of in een grote ovenschaal. Rasp de Grana Padano kaas, en snijd de boter in kleine stukjes. Meng de kaas met het paneermeel, en voeg de stukjes boter toe. Verdeel het mengsel over de pasta. Bak het ca.25 min. in de oven.

Bereidingstijd: Ca. 1 uur

Ziet er lekker uit toch? Eet smakelijk!

Koken met Anita

One thought

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s