Cranberrycake


Nog een leuk ‘valentijn-receptje’, dit recept voor Cranberrycake kan iedereen maken! En ook niet onbelangrijk: het beslag is snel klaar. De hart-vormen (middelgroot) komen bij de Action vandaan, ze hebben ze nog steeds geloof ik! De kleinere hart-vormpjes hebben het formaat van een cupcake. Je kunt dus ook prima cupcakes maken m.b.v. een muffin-vorm. Of natuurlijk een gewone cakevorm, het kan allemaal 🙂

De cranberry’s komen uit onze eigen tuin, deze heb ik in de zomer al ingevroren. Maar de supermarkt heeft ze ook gewoon in de vriezer liggen, op dit moment zijn ze niet vers verkrijgbaar namelijk. Het is een lekkere combinatie met het zoete van de cake en het zure van de cranberry’s.

Het recept voor de Cranberrycake:

Ingrediënten: (voor 1 cake, of verdeel het over verschillende vormen)

  • 200 gr. zachte roomboter (kamertemperatuur)
  • 200 gr. fijne suiker
  • 200 gr. bloem
  • 4 eieren
  • 2 theel. bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • citroenrasp (ik gebruik zelf vaak een biologische citroen, omdat je de schil gebruikt)
  • 100 gr. cranberry’s

Bereidingswijze:

Ontdooi alvast de cranberry’s en verwarm de oven voor op 160ºC (hetelucht). Vet een cakeblik goed in met wat boter, of bekleed een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Als je kleine cupcakes bakt dan kun je papieren cupcake vormpjes gebruiken in je muffin-vorm.

Klop de boter zacht met een mixer en voeg de suiker toe. Klopt dit net zo lang totdat het een luchtig en romig mengsel wordt. Voeg een voor een de eieren toe. Je klopt dus steeds een ei door het het boter-suiker mengsel totdat het is opgenomen, en dan voeg je een volgend ei toe. Zeef de bloem met het bakpoeder. Voeg al mixende de bloem en het bakpoeder toe aan het mengsel. Voeg tenslotte de vanillesuiker en het citroenrasp toe en meng alles met de mixer goed door elkaar. Voeg de cranberry’s toe en spatel deze door het beslag.

Doe het beslag in de vorm(en) en schuif het in de voorverwarmde oven.

Baktijden normale cakevorm: ca. 60 min. Middelgrote vorm: ca. 45 min. Cupcakes: ca. 25 min. (Voor de dubbelcheck: steek eventueel een cocktailprikker in de cake, als deze er schoon uit komt dan is je cake gaar)

Hoe verleidelijk het ook is, laat de cake altijd goed afkoelen voordat je het uit de vorm haalt. Om teleurstellingen te voorkomen… 🙂

Eet smakelijk!

Koken met Anita

Cranberrycake

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s