Alle recepten Cocktails & Dranken

Warme chocolademelk met hazelnootlikeur

NIEUW; recepten beoordelen!

Morgen 10 februari is het ‘warme truien dag’ ! (JA, dat bestaat echt)

Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar gezellig en comfortabel 6% energie – en dus 6% CO2 – per graad!

Doe jij ook mee? Lees hierover eventueel meer op Warmetruiendag.nl .

Uiteraard hoort hier natuurlijk wel een lekker drankje bij als je je warme trui aan hebt en met een dekentje op de bank zit… 😉 Daarom heb ik deze Warme chocolademelk met hazelnootlikeur bedacht. Ook deze fles hazelnootlikeur heb ik een keer van mijn moeder gekregen (net als bij 1 van mijn vorige recepten Scroppino met vijgenlikeur). Ik ben benieuwd wat mijn volgende cadeau wordt…

Het recept voor de Warme chocolademelk met hazelnootlikeur:

Ingrediënten: (voor 1 groot glas zoals op de foto)

  • 250 ml. melk
  • 1 à 2 eetl. suiker
  • 2 eetl. cacao + extra
  • 20 ml. hazelnootlikeur
  • 125 ml. slagroom
  • 1 eetl. suiker

Bereidingswijze:

Klop de slagroom en 1 eetl. suiker in een kom met de mixer stijf.

Verwarm intussen de melk in een steelpan, samen met de suiker (naar smaak toevoegen) en de 2 eetl. cacao. Als het kookt, dan voeg je de hazelnootlikeur toe. Roer het nog even door en haal het van het vuur. Schenk het in een theeglas/ beker en verdeel de slagroom er over, gebruik hiervoor een spuitzak. Strooi er eventueel nog wat cacaopoeder overheen.

Uiteraard kun je ook kant en klare slagroom en chocolademelk gebruiken, maar dit is natuurlijk lekkerder. Daarnaast zul je zeker wat slagroom overhouden…

Enjoy your drink met je warme trui!

Koken met Anita

Nog een paar tips:

Je kunt voor dit recept ook prima likeur 43 gebruiken, of iets anders wat er op lijkt! Of bestrooi het met witte- of pure geschaafde chocolade, of gehakte hazelnoot.

Geef hier je reactie!