Salade met gerookte makreel, mango en avocado


Deze vis lag vorige week ineens in de koelkast… ūüôā samen met wat verse groenten en fruit! Mijn man vindt het leuk om af en toe dingen mee te nemen van de markt op vrijdag, aan mij de taak om er dan iets lekkers van te maken in het weekend.

Dat is zeker gelukt! Ik heb een gezonde (en vooral heerlijke) Salade met gerookte makreel, mango en avocado bedacht. Zoet, zuur en pittig in 1 gerecht! Uiteraard heb ik er nog wel wat boodschappen bij moeten doen om dit te kunnen maken. Ik ben erg blij met het eind resultaat en ga dit recept zeker vaker klaarmaken. Daarnaast is dit recept ook zeer geschikt als je een koolhydraatarm dieet volgt!

Het recept van de Salade met gerookte makreel, mango en avocado:

Ingredi√ęnten: (voor 4 pers.)

 • Ca. 100-125 gr. gemengde salade (gewassen)
 • 2 mango’s
 • 1 avocado
 • 2 bosuitjes
 • 1 vers gerookte makreel (of kant en klaar ¬†uit de winkel)
 • Halve rode peper
 • Paar takjes verse koriander
 • 3 eetl. olijfolie extra vierge
 • 1 eetl. witte wijn azijn
 • Sap van een halve limoen
 • Zout en peper

Bereidingswijze:

Begin met de vers gerookte makreel; Snijd de kop eraf (achter de kieuwen). Haal vervolgens het vel eraf, gebruik hiervoor eventueel een klein mesje. Snijd de vis langs de graat in de lengte doormidden. Haal met een mes de visgraat incl. de staart eruit. Verdeel de makreel vervolgens in kleine stukken. Er kunnen kleine graten achter blijven, dus inspecteer de stukjes goed op achter gebleven graatjes.

Maak vervolgens de vinaigrette klaar. Meng de olijfolie, witte wijn a
zijn, limoensap en wat zout en peper door elkaar. Doe de sla in een kom samen met de vinaigrette.

Schil de mango’s en snijd ze in kleine stukjes¬†van ca. 2 cm. Verwijder het donkergroene gedeelte van de bosuitjes, was ze en snijd ze in dunne ringetjes. Was de rode peper, snijd in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd 1 helft in kleine stukjes. Sn
ijd de avocado doormidden, verwijder de pit en haal de avocado uit de schil m.b.v. een lepel. Snijd de avocado in kleine stukjes van ca. 2 cm.

Hak een paar takjes koriander fijn. en meng deze door de salade samen met de mango, avocado, bosuitjes en rode peper. Maak de borden op met de salade en verdeel er de stukjes gerookte makreel over. Garneer met een takje koriander en eet smakelijk!

Koken met Anita

Bereidingstijd ca. 40 min.

Salade met vers gerookte makreel, mango en avocado

7 thoughts

 1. Dit recept is een aanrader! Voor je vader heb ik gerookte kip gebruikt in plaats van makreel. Tip dus voor de mensen die niet van makreel houden.

  Like

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s