Chocolate Chip Cookies met zeezout en dulce de leche


Vandaag weer een zoet recept! Daarna komen er weer ‘gezonde’ recepten online hoor… 🙂

Dit recept voor Chocolate Chip Cookies met zeezout en dulce de leche heb ik een paar maanden terug al een keer gemaakt, en ze zijn zó lekker dat ik ze gisteren nog een keer heb gemaakt… Zien ze er niet heerlijk uit?

Dulce de leche doet een beetje denken aan de smaak van Bebogeen voor op je brood. Het is niet overal te koop dus je kunt het het beste zelf maken door heel simpel een blikje gecondenseerde zoete melk ca. 2,5 uur te koken in water. Het blikje blijft dus gesloten en je kookt het gehele blikje met de inhoud. Dit kun je het beste doen door de pan af te sluiten met een deksel zodat het water niet zo snel verdampt, en het blikje onder water blijft. (anders ontploft de hele boel…:)) Laat het blikje goed afkoelen voordat je het open maakt.

Het recept voor de Chocolate Chip Cookies met zeezout en dulce de leche:

Ingrediënten: (Voor 12 à 13 koekjes)

 • 30 gr. witte chocola
 • 30 gr. pure chocola
 • 120 gr. bloem
 • 1 theel. bakpoeder
 • 3 eetl. cacao
 • 1/2 theel. kaneelpoeder
 • 50 gr. zachre roomboter
 • 115 gr. lichtbruine basterdsuiker
 • 1 ei
 • 50 gr. dulce de leche
 • zeezout

Hoe maak je ze:

Hak de chocola grof. Meng de bloem, bakpoeder, cacao en kaneelpoeder in een kom en haal het door een zeef. Klop in een andere kom de boter samen met de suiker romig. Doe vervolgens het ei er bij en klop het nog ca. 1 min. Doe het bloem mengsel er bij en meng en kneed het goed door elkaar totdat het een mooi deeg is. Voeg de chocola toe en kneed het nog even door. Wikkel het in plastic folie en  laat het ca. 1 uur rusten in
de koelkast.

img_3003Verwarm de oven voor op 160ºC (hetelucht). Maak ong. 12 à 13 balletjes van het deeg ca. 25-30 gr. per koekje en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.Leg ze niet te dicht naast elkaar, anders heb je straks 1 grote koek…Bewaar een beetje deeg om straks over de dulce de leche vulling te leggen. Maak in elk bolletje een kuiltje met je vinger en schep hier de dulce de leche in. (zie foto)

Bedek ieder bolletje met een dun laagje van het deeg wat je hebt over gehouden en druk de bolletjes een klein beetje aan zodat ze wat platter worden. Strooi een beetje zeezout over de koekjes en bak ze af in ca. 10 min.

Geniet van de koekjes!

Koken met Anita

Bereidingstijd: ca. 30 min. + 10 min. afbakken (excl. dulce de leche kooktijd)

chocolate-chip-cookies-met-zeezout-en-dulce-de-leche

10 min. baktijd voor de koekjes moet voldoende zijn, dan zijn ze nog een beetje zacht van binnen. De dulce de leche die je over houdt kun je nog best lang bewaren, die kun je nog gebruiken voor andere taart- en koekjes recepten.

 

6 thoughts

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s