Alle recepten Hoofdgerechten Lunch

Groentequiche

NIEUW; recepten beoordelen!

 

IMG_3096

Vandaag weer een lekker recept online, deze keer een heerlijke Groentequiche. Afgelopen zondag hadden we alleen nog wat groenten in huis. Gelukkig hebben we altijd bladerdeeg en doperwten in de vriezer en verse eieren in overvloed dankzij onze kippetjes…. Allemaal lekkere ingrediënten om er een lekkere groentequiche mee te maken!

Wij hebben deze quiche gegeten als een lunch-gerecht, maar je kunt het ook goed eten als een avondmaaltijd en er eventueel nog een lekkere salade bij serveren.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe lekkere recepten & andere leuke food nieuwtjes? Volg dan mijn blog op Facebook, Instagram of Pinterest!

Het recept voor de Groentequiche:

IMG_3106

Ingrediënten: (ca. 4 pers.)

 • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
 • 250 gr. champignons
 • 100 gr. spinazie
 • 75 gr. doperwten (diepvries)
 • 1 grote ui
 • 250 gr. broccoli
 • 3 eieren + 1 eidooier
 • 100 gr. roomkaas
 • 1 eetl. oregano
 • Zout en peper
 • Geraspte- of Parmezaanse kaas
 • Olijfolie
 • + een met bakpapier beklede springvorm van ca. 26 cm Ø, de zijkanten ingesmeerd met boter en bestoven met bloem

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 200ºC (hetelucht). Bekleed de springvorm met de plakjes deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes en bak ze vervolgens ca. 5 min. in een ruime koekenpan met wat olijfolie, bak de spinazie en doperwten vervolgens kort mee. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in een andere pan met een bodempje water beetgaar. Klop de 3 eieren los samen met de roomkaas en kruid het met de oregano en wat peper en zout.

Verdeel het champignon mengsel en de broccoliroosjes over de bladerdeeg bodem. Overgiet dit met het ei mengsel. Klop de eidooier los met een vork en voeg 1 eetl. water toe, gebruik dit om de randen van de quiche in te smeren met een kwastje, zodat hij mooi gaat glanzen. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en bak de quiche af in ca. 30 min. in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Koken met Anita

Bereidingstijd: Ca. 50 min. incl. afbaktijd 30 min.

 

 

2 comments

Geef hier je reactie!