Penne met zoete paprika-tomatensaus en gebakken bacon


 

Penne met zoete paprika-tomatensaus en gebakken baconDit recept heb ik afgelopen zondag gemaakt op de gok, en het is erg goed gelukt! De saus heeft een lekkere pittige en zoete smaak. Mijn man vond hem zelfs iets te pittig (maar dat valt best mee hoor 🙂 ) Voor de vegetariërs; ook zonder de bacon heeft het gerecht voldoende smaak, en je kunt er eventueel nog een lekkere frisse salade bij serveren.

Het recept voor de Penne met zoete paprika-tomatensaus en gebakken bacon:

Ingrediënten: (Voor 3-4 pers.)

 • 400 gr. penne (of een andere pasta)
 • scheut olijfolie
 • 1 grote gesnipperde ui
 • 2 teentjes geperste knoflook
 • 2 zoete puntpaprika’s, in kleine blokjes gesneden
 • 250 gr. cherrytomaten of kleine trostomaten, in vieren gesneden (zaadlijsten verwijderen)
 • 125 ml. rode wijn
 • 250-300 ml. gezeefde tomaten (passata)
 • 1 theel. gedroogde rozemarijn
 • 1 theel. chilivlokken
 • 100 – 120 gr. plakjes bacon
 • 75 gr. geraspte Parmezaanse kaas (zelf gebruik ik altijd een stuk Parmezaanse kaas)
 • handje verse basilicum blaadjes (fijn gesneden, een paar blaadjes apart houden voor de garnering)

Hoe maak je het:

Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan. Bak hierin kort de ui en de knoflook, voeg vervolgens de paprika toe en bak dit kort mee. Daarna voeg je de rode wijn toe samen met de rozemarijn en de chilivlokken, laat het kort inkoken. Voeg de in vieren gesneden tomaatjes toe en bak het geheel zachtjes zonder deksel, tot ze een beetje zacht worden.

Terwijl het tomaten-paprika mengsel op het vuur staat begin je vast met het bakken van de bacon. Gebruik hiervoor een ruime koekenpan zodat de plakjes elkaar niet overlappen (ik heb zelf 2 gebruikt). Bak ze knapperig op laag vuur, olijfolie is niet nodig.

Kook de penne volgens de verpakking.

Pureer vervolgens de helft van je tomaten-paprika mengsel met een staafmixer in een bakje en doe dit weer terug bij de andere overgebleven helft in de pan. Voeg de gezeefde tomaten toe samen met de fijngesneden basilicum, verwarm het nog even kort en serveer het samen met de penne en de bacon en een paar blaadjes basilicum op de borden. Je kunt de bacon ook in stukjes snijden en door de saus mengen vlak voor het serveren. Doe er wat geraspte Parmezaanse kaas over en eet smakelijk!

Koken met Anita

Bereidingstijd: ca. 40 min.

 

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s