Cheesecake met aardbeien


imageOp naar het mooie weer! Deze Cheesecake met aardbeien is een lekkere frisse taart die ik een paar maanden geleden al eens heb gemaakt met aardbeien uit eigen tuin. Je kunt hier zo 2 stukken van op eten als je dat wilt, want hij is erg luchtig! 🙂

Gelukkig zijn (Spaanse) aardbeien nu ook gewoon in de winkel verkrijgbaar! Maar je kunt natuurlijk ook even wachten op de Hollandse aardbeien voordat je deze taart gaat maken….

Het recept voor de Cheesecake met aardbeien:

Ingrediënten: (10-12 stukken)

 • 500 gr. aardbeien
 • 200 gr. poedersuiker
 • sap van 1 citroen
 • 6 eieren
 • 50 gr. zachte roomboter + extra om de vorm in te smeren
 • 175 gr. suiker
 • 1 zakje vanillesuiker (8 gr.)
 • 750 gr. volle kwark
 • 70 gr. custardpoeder
 • 100 ml. slagroom
 • 200 ml melk
 • zout
 • bloem

Hoe maak je het:

Splits eerst de eieren. Klop de 50 gr. roomboter met de suiker, en de vanillesuiker romig. Roer vervolgens de kwark, de eidooiers, het custardpoeder, de slagroom en de melk er door heen. Klop daarna in een aparte kom de eiwitten stijf met wat zout en spatel vervolgens het eiwitschuim door het room-mengsel.

Verwarm de oven vast voor op 140°C (hetelucht). Vet een springvorm in van 26 cm ⌀ en bestuif deze met bloem. Verdeel het kwarkmengsel in de springvorm en bak deze ca. 1 uur en 15 min. in de oven. Laat daarna de cheesecake afkoelen in de oven met de deur open. Zet het daarna gedurende 1 nacht in de koelkast.

Roer de volgende dag de poedersuiker met het citroensap glad. Neem de taart uit de vorm en smeer het poedersuiker mengsel op de taart met de bolle kant van de lepel. Maak daarna de aardbeien schoon, snijd ze klein en dep ze een beetje droog zodat de taart niet te vochtig wordt, verdeel ze over de taart en serveer gelijk.

Geniet er van!

Koken met Anita

Bereidingstijd: ca. 1.5 uur / Wachttijd: minimaal 10 uren 

One thought

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s