Dripcake Paastaart met Witte Chocolademousse


Ik heb me afgelopen week even flink uitgesloofd in de keuken voor het maken van de perfecte paastaart; Een Dripcake Paastaart met een  witte chocolademousse vulling, afgesmeerd met een homemade botercrème met banketbakkersroom en bovenop een ganache van pure chocolade.

Hij ziet er mooi uit, maar is ook nog eens erg lekker! Het is even een klusje, maar als je het leuk vindt om te doen dan vliegt de tijd. Het voordeel is dat je het op kunt delen in kleine stappen waardoor het toch overzichtelijk blijft. Je kunt het het beste verdelen over 2 dagen.

Het recept voor de Dripcake Paastaart met Witte Chocolademousse:

Dag 1

Je begint met het maken van de cake. Hiervoor heb je 2 springvormen nodig van 26cm ∅. De vormen bekleed je met bakpapier en de zijkanten smeer je in met boter en bestuif je met wat bloem.

Ingrediënten cake:

 • 250 gr. roomboter op kamertemperatuur (+ extra om in te vetten)
 • bloem voor het bestuiven van de springvormen
 • 250 gr. fijne kristalsuiker
 • snufje zout
 • 4 eieren
 • 250 gr. zelfrijzend bakmeel
 • 100 ml. slagroom
 • 100 gr. amandelmeel

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht). Klop de boter, suiker en een snufje zout in ca. 5 min. wit en romig met de mixer. Voeg al kloppend één voor één de eieren toe, en blijf het kloppen totdat het een glad mengsel is. Zeef het zelfrijzend bakmeel. Roer de slagroom, het bakmeel en het amandelmeel met een spatel door het boter-ei mengsel. Verdeel het beslag over de 2 vormen en bak de cakes in ca. 25 min. gaar in de voorverwarmde oven. (Bak ze eventueel om de beurt als je oven niet groot genoeg is 🙂 )

Laat ze even afkoelen en zet ze afgedekt in de koelkast. Vervolgens ga je verder met het maken van de vulling; de witte chocolademousse.

Ingrediënten witte chocolademousse:

 • 5 gr. gelatine (2 en een half blaadje)
 • 400 ml. slagroom
 • 150 gr. witte chocolade in stukjes

Hoe maak je het:

Week de gelatine ca. 10 min. in koud water. Kook 150 gr. slagroom en schenk hem op het kookpunt over de witte chocolade in een kom. Knijp de gelatine goed uit, voeg dit toe en roer het geheel glad. Klop 250 ml slagroom met de mixer tot yoghurtdikte en spatel de slagroom door het witte chocolade mengsel. Laat het een nacht afgedekt in een kom opstijven in de koelkast.

Dag 2

IMG_3389Haal de cakes uit de koelkast. Roer de chocolademousse nog even goed door en doe dit in een spuitzak met een breed mondstuk. Spuit het spiraalvormig van binnen naar buiten bovenop de helft van een taart en zet vervolgens de 2e taart er andersom bovenop zodat je een platte kant naar boven hebt staan.(zie foto) Spuit de mousse niet helemaal dicht tot de rand, je kunt het nog dichtsmeren met de botercrème straks.

Je begint nu met het maken van je banketbakkersroom/botercrème.

Ingrediënten banketbakkersroom en botercrème:

 • 1 vanillestokje
 • snufje zout
 • 250 ml. volle melk
 • 70 gr. fijne kristalsuiker
 • 5 eidooiers
 • 40 gr. bloem
 • 425 gr. zachte boter

Hoe maak je het:

Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit. Verwarm 200 ml. melk met een snuf zout, de suiker, het vanillemerg én de stokjes (vergeet niet te roeren tussendoor). Klop intussen de eidooiers, de bloem en 50 ml. koude melk met een garde in een kom tot er geen klontjes meer zijn. Schenk er een beetje van de warme melk bij. Doe niet alle melk er in één keer bij, want dan gaan de eieren stollen. Voeg vervolgens alles samen in de pan en verwarm het geheel nog ong. 5 min., roer het intussen goed door want het brandt snel aan. (Het moet dik worden) Haal de room van het vuur en laat het afkoelen.

Klop de boter met een mixer tot een luchtige gladde massa totdat er geen klontjes meer zichtbaar zijn. Klop de afgekoelde room goed door de boter, net zolang totdat het lichter van kleur wordt. Wanneer het geheel te dun is, zet het dan nog even in de koelkast voordat je je taart gaat afsmeren. En wanneer je het te dik vindt, dan kun je het nog even kort au-bain-marie verwarmen.

Doe bovenop de taart een flinke laag botercrème. Strijk van daaruit de zijkanten (bij de chocolademousse) en de bovenkant glad met de botercrème. Je kunt hiervoor het beste een paletmes gebruiken, maar als je deze niet hebt gebruik dan de achterkant van een koksmes of een spatel. Dit heb ik zelf ook gedaan, is ook prima gelukt.

IMG_3392Om dit allemaal te kunnen doen kun je in theorie ook het beste een draaiplateau gebruiken, maar ik heb zelf de onderkant van een springvorm gebruikt. Hier heb ik de taart weer op gezet en vervolgens boven op een snijplank, zodat ik hem toch makkelijk rond kon draaien en niet het hele aanrecht eronder zat… 🙂 Het kan zijn dat je veel botercrème overhoudt, dit hangt af van hoe dik je de chocolademousse er op hebt gespoten. De botercrème kun je ook nog prima gebruiken voor het decoreren van je taart, of voor andere cakes en koekjes. Zet de taart eventueel even in de koelkast zodat de botercrème hard wordt.

We zijn bij het laatste en leukste onderdeel aangekomen; decoreren!

Ingrediënten decoratie en taartglazuur:

 • 1 kleine paashaas
 • grote en kleine paaseieren in diverse kleuren
 • overige paassnoepjes
 • evt. geraspte witte chocolade
 • 125 ml. slagroom
 • 200 gr. pure chocolade (in kleine stukken)
 • 1 blaadje gelatine

Week de gelatine ca. 10 min. in koud water. Verhit de slagroom tot het kookpunt en schenk het bij de chocolade. Knijp de gelatine uit en voeg het bij het chocolademengsel. Roer het mengsel goed door en laat het een beetje afkoelen voordat je de taart gaat afwerken. Schenk het glazuur over de taart en verdeel het met een spatel. Als je invloed wilt hebben op je ‘drips’, dan kun je het in een spuitzak doen met een smal mondstuk en het over de randen laten druipen. (een diepvrieszak met een klein gaatje er in kan ook een uitkomst zijn…).

Decoreer de taart met allerlei leuke chocolaatjes en snoepjes en natuurlijk de paashaas.

Veel plezier met het maken van deze Paastaart!

Koken met Anita

 

IMG_3519

2 thoughts

 1. Taarten maken is ook ooit een grote hobby van mij geweest. Heb ooit kinder-bueno-cheesecake met drip gemaakt en ook helemaal versierd zoals jij hebt gedaan. Vind dit nog steeds fantastisch om te zien, en ik weet zeker dat ie ook zo fantastisch smaakt! Liefs X

  Geliked door 1 persoon

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s