Hartige taart met kip, kerrie en appel


Deze Hartige taart met kip, kerrie en appel maakten we vroeger thuis vaak in het weekend. Toen ik een jaar of 14 was heb ik de meest smakelijke recepten van mij en mijn moeder allemaal al eens uitgetypt en in een map gedaan! Ik heb de map nog steeds en maak hem nu nog steeds zo af en toe, hij blijft lekker! (ik heb de hele zomervakantie destijds aan deze map gewerkt 🙂 de passie voor het koken was er toen al!)

Heb je dit recept gemaakt of ga je hem nog maken? Ik zou het leuk vinden als je het me laat weten in een reactie bij dit recept!

Het recept voor de Hartige taart met Kip, Kerrie en Appel:

Voor dit recept heb je een licht ingevette springvorm nodig van 26 cm Ø.

Ingrediënten: ( voor ca. 3-4 pers.)

 • 1 pakje bladerdeeg (10 plakjes)
 • 400 gr. kipfilet
 • 2 uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 3 eetl. olijfolie
 • 1 flinke eetl. kerriepoeder
 • 3 eetl. bloem + extra voor het uitrollen van het bladerdeeg
 • 250 ml. kippenbouillon
 • 2 zoetzure appels
 • 1 eidooier
 • zout en peper

Hoe maak je het:

Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de uien en de knoflook. Verhit de olie in een pan en bak de kipfiletblokjes rondom bruin. Bak de ui en de knoflook nog 5 min. mee. Bestrooi met de kerrie en laat het kort meebakken. Schep er de bloem door en voeg al roerend de bouillon toe. Laat het geheel op laag vuur 10 min. stoven. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Laat de appel nog zo’n 5 min. meestoven met de rest. Breng alles op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 220°C. (hetelucht) Laat de bladerdeeg vellen naast elkaar ontdooien. Leg 6 vellen op elkaar en rol ze uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een ronde lap met een doorsnee van ca. 32 cm. Bekleed daarmee de vorm en prik de bodem een aantal keren in met een vork, zodat er gaatjes ontstaan in het deeg en hij straks goed gaar wordt. Vul de deegbodem met het kip-kerrie mengsel.

IMG_3561

Rol de resterende deeglapjes uit tot een deksel met een doorsnee van ca. 26 cm. Leg het deegdeksel op de taart en druk de randen op elkaar. Snijd er in het midden een rondje uit. Zet in het uitgestoken rondje een opgerold reepje aluminiumfolie zodat de stoom eruit kan ontsnappen als hij in de oven staat. (zie foto)

Roer de eidooier los met 1 eetl. water en bestrijk het deegdeksel met het ei. Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak de taart in ca. 25 min. gaar en goudbruin. Eet smakelijk!

Koken met Anita

Bereidingstijd: ca. 70 min. (incl. afbaktijd)

share-genomineerd-2017 (1)

Mijn blog is genomineerd voor de Food Blog Awards 2017, in de categorie Beste Blog Design. Zou je misschien HIER WILLEN STEMMEN op ‘Koken met Anita’? Het neemt 1 minuutje van je tijd. Alvast super bedankt voor je hulp!

Hartige taart met kip, kerrie en appel

22 thoughts

 1. Ik heb hem nu een paar keer gemaakt en hij smaakt heerlijk.
  Ik vraag mij af of je hem ook van tevoren klaar kan maken en dan later in de oven doen.

  Like

  1. Hallo Tietje, Toevallig heb ik hem vanmiddag klaar gemaakt om mee te nemen naar een kerstdiner! Ik heb hem thuis iets eerder uit de oven gehaald en daar de laatste 10 minuten afgebakken…. Al vind ik hem toch lekkerder om in 1 keer op te eten als hij uit de oven komt 🙂 Succes! Groetjes Anita

   Like

 2. Heerlijke taart! Ik had de saus voor de kip nog wat romige gemaakt met paar klontjes roomboter erbij.
  Verder als extra accent mix van wat kerriepoeder en snufje van Indiase garam massala aan de kipstoof toegevoegd.
  Beviel ons goed.
  De appels maken dit gerecht lekker fris!

  Like

 3. Normaal maak ik van die taarten met stevige vullingen en had zo mijn bedenkingen over deze. Maar ik ben helemaal om: hij is heerlijk, met die bite van appel!

  Like

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s