Alle recepten Hoofdgerechten

Hartige taart met kip, kerrie en appel

Heerlijke hartige taart gevuld met kip, kerrie & appel!
NIEUW; recepten beoordelen!

Deze Hartige taart met kip, kerrie en appel maakten we vroeger thuis vaak in het weekend. Toen ik een jaar of 14 was heb ik de meest smakelijke recepten van mij en mijn moeder allemaal al eens uitgetypt en in een map gedaan! Ik heb de map nog steeds en maak deze hartige taart nu nog steeds zo af en toe, hij blijft lekker! (ik heb trouwens de hele zomervakantie destijds aan deze map gewerkt 🙂 de passie voor het koken was er toen al haha!)

Heb je deze lekkere hartige taart met kip, kerrie & appel gemaakt, of ga je hem nog maken? Ik zou het super leuk vinden als je het me laat weten in een reactie bij dit recept! Bovendien kun je natuurlijk ook eens alle andere lekkere recepten op mijn blog bekijken….

Het recept voor de Hartige taart met Kip, Kerrie & Appel:

Voor dit recept heb je een licht ingevette springvorm nodig van 26 cm Ø.

Ingrediënten: ( voor ca. 3-4 pers.)

 • 1 pakje bladerdeeg (10 plakjes)
 • 400 gr. kipfilet
 • 2 uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 3 eetl. olijfolie
 • 1 flinke eetl. kerriepoeder
 • 3 eetl. bloem + extra voor het uitrollen van het bladerdeeg
 • 250 ml. kippenbouillon
 • 2 zoetzure appels
 • 1 eidooier
 • zout en peper

genomineerd2018

Mijn kookblog is genomineerd voor de Food Blog Awards in de categorie Beste Blog Design & Beste Food Foto. Zou je misschien op mij willen stemmen in deze categorieën? Alvast super bedankt hiervoor!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe lekkere recepten & leuke food nieuwtjes? Volg mijn blog via FacebookInstagram of Pinterest

Hoe maak je het:

Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de uien en de knoflook. Verhit de olie in een pan en bak de kipfilet rondom bruin. Bak de ui en de knoflook nog 5 min. mee. Bestrooi met de kerrie en laat het kort meebakken. Schep er de bloem door en voeg al roerend de bouillon toe. Laat het geheel op laag vuur 10 min. stoven. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Laat de appel nog zo’n 5 min. meestoven met de rest. Breng alles op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 220°C. (hetelucht) Laat de bladerdeeg vellen naast elkaar ontdooien. Leg 6 vellen op elkaar en rol ze uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een ronde lap met een doorsnee van ca. 32 cm. Bekleed daarmee de vorm en prik de bodem een aantal keren in met een vork, zodat er gaatjes ontstaan in het deeg en hij straks goed gaar wordt. Vul de deegbodem met het kip-kerrie mengsel.

IMG_3561

Rol de resterende deeglapjes uit tot een deksel met een doorsnee van ca. 26 cm. Leg het deegdeksel op de taart en druk de randen op elkaar. Snijd er in het midden een rondje uit. Zet in het uitgestoken rondje een opgerold reepje aluminiumfolie zodat de stoom eruit kan ontsnappen als hij in de oven staat. (zie foto)

Roer de eidooier los met 1 eetl. water en bestrijk het deegdeksel met het ei. Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak de taart in ca. 25 min. gaar en goudbruin. Eet smakelijk en geniet van deze super lekkere hartige taart! Laat je even weten of je het lekker vond?

Koken met Anita

Bereidingstijd: ca. 70 min. (incl. afbaktijd)

Hartige taart met kip, kerrie en appel

22 comments

 1. Vandaag deze hartige taart gemaakt. Het was erg lekker. Ook de pubers hier genoten ervan. Ik heb wel wat meer van alles gemaakt anders was het niet genoeg geweest.

 2. Ik kook 1x per week voor een groep verstandelijk gehandicapten en deze hartige taart staat aanstaande donderdag op het menu. Dank voor het recept.

 3. Ik heb hem nu een paar keer gemaakt en hij smaakt heerlijk.
  Ik vraag mij af of je hem ook van tevoren klaar kan maken en dan later in de oven doen.

  1. Hallo Tietje, Toevallig heb ik hem vanmiddag klaar gemaakt om mee te nemen naar een kerstdiner! Ik heb hem thuis iets eerder uit de oven gehaald en daar de laatste 10 minuten afgebakken…. Al vind ik hem toch lekkerder om in 1 keer op te eten als hij uit de oven komt 🙂 Succes! Groetjes Anita

 4. Heerlijke taart! Ik had de saus voor de kip nog wat romige gemaakt met paar klontjes roomboter erbij.
  Verder als extra accent mix van wat kerriepoeder en snufje van Indiase garam massala aan de kipstoof toegevoegd.
  Beviel ons goed.
  De appels maken dit gerecht lekker fris!

 5. Normaal maak ik van die taarten met stevige vullingen en had zo mijn bedenkingen over deze. Maar ik ben helemaal om: hij is heerlijk, met die bite van appel!

Geef hier je reactie!