Gevulde eieren met avocado en Serranoham


 

Bijna Pasen! Daar hoort natuurlijk een gevuld eitje bij… 🙂 Maar wel net even anders dan een standaard gevuld eitje natuurlijk. Dit zijn Gevulde eieren met avocado en Serranoham, gemaakt met een eigen gemaakte mayonaise. Wel zo lekker, maar je kunt natuurlijk ook prima gewone mayonaise gebruiken.

Het recept voor de Gevulde eieren met avocado en Serranoham:

Voor dit recept heb je een spuitzak nodig.

Ingrediënten: (voor 12 stuks)

  • 2 plakken Serranoham
  • 6 eieren
  • 1 avocado
  • 2 eetl. mayonaise (of gebruik dit recept voor het maken van Mayonaise)
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 theel. paprikapoeder
  • paar takjes platte peterselie
  • zout en peper

Hoe maak je ze:

Bak de Serranoham knapperig in een droge hete koekenpan op middelhoog vuur, in ca. 10 min. en laat het afkoelen. Kook intussen de eieren in ca. 8 min. hard (al in het koude water opzetten, en vanaf het moment dat het water kookt nog 8 min. laten koken). Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en halveer ze in de lengte.

Schep de eidooiers eruit en doe ze in een staafmixer bakje of in een keukenmachine. Voeg het vruchtvlees van de avocado, de mayonaise en het citroensap toe. Mix het tot een glad mengsel en voeg naar smaak wat peper én vooral zout toe. Snijd de serranoham en een paar takjes peterselie in hele kleine stukjes. Leg de halve eieren op een schaal of bord en schep de vulling in een spuitzak. Spuit de vulling in de eieren, en garneer ze met de ham, peterselie en wat paprikapoeder.

Eet smakelijk, en alvast fijne paasdagen!

Koken met Anita

Bereidingstijd: ca. 20 min. 

Gevulde eieren met avocado en Serranoham

 

3 thoughts

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s