Panna Cotta met Frambozencoulis


Panna Cotta met Frambozencoulis

Ik denk dat bijna iedereen wel eens een Panna Cotta heeft gegeten en/of gemaakt! Het is een typisch Italiaans nagerecht en vaak wel te vinden op de menukaart in Italiaanse restaurants, maar ook bij heel veel eetcafés.

Dit basisrecept is erg handig om te gebruiken als je een grote groep op bezoek hebt, want je kunt het al ruim van te voren klaarmaken en in de koelkast laten opstijven. Daarnaast ziet het er erg leuk uit in allemaal kleine glaasjes!

Het recept voor de Panna Cotta met Frambozencoulis:

De glaasjes op de foto hebben een inhoud van ca. 75 ml.

Ingrediënten: (6 à 7 glaasjes)

  • 5 dl. slagroom
  • 4 eetl. suiker
  • paar druppels vanille-extract/vanille aroma
  • 3 blaadjes gelatine
  • 250 gr. verse frambozen (diepvries kan evt. ook!)
  • zakje vanillesuiker

Hoe maak je het:

Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water, tot ze slap worden.

Doe de slagroom en de suiker in een pan, en breng het al roerend aan de kook. Laat het ca. 3 min. zachtjes doorkoken, en blijf het af en toe doorroeren. Voeg naar smaak een aantal druppels vanille extract toe.

Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze door de hete room tot ze helemaal opgelost zijn. Schenk de room in de kleine glaasjes, en laat genoeg ruimte over voor een dun laagje frambozensaus. Dek de glaasjes af met plastic folie en zet ze in de koelkast.

Voor de frambozencoulis; Verhit de frambozen in een steelpannetje samen met de vanillesuiker en 2 eetl. water en laat het ca. 5 min. zachtkoken. Haal het mengsel door een zeef en laat de saus nog een beetje afkoelen voordat je het over de Panna Cotta heen giet. Zet de saus eventueel ook alvast klaar in de koelkast en serveer het over de Panna Cotta op het moment dat je ze nodig hebt!

Eet smakelijk!

Koken met Anita

Bereidingstijd: Ca. 20 min. ->afhankelijk van het aantal glaasjes dat je gaat maken natuurlijk! 🙂

4 thoughts

  1. Ik heb ze gemaakt voor onze gezellige “vrijdageters” club en ze zijn bij iedereen in de smaak gevallen. Heerlijk en makkelijk dessert met veel variatiemogelijkheden. Tip: pureer de frambozen na het verwarmen eerst met de staafmixer voordat je het mengsel door een zeef passeert, dan gaat het wat makkelijker.

    Like

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s