Pêche Melbataart


Met toestemming van het Magazine Koken & Genieten mocht ik dit lekkere recept van deze Pêche Melbataart op mijn blog plaatsen!  Ik ben altijd wel een beetje fan van dit kooktijdschrift, er staan altijd veel lekkere recepten in én de recepten zijn vaak makkelijk te maken. Vaak zie je in kooktijdschriften recepten met ‘moeilijk verkrijgbare ingrediënten’ voorbij komen, vooral als je in een dorp woont is het soms wat lastig om aan bepaalde ingrediënten te komen… 🙂 (herkenbaar?) In dit tijdschrift staan vaak makkelijke recepten die je iedere dag klaar kunt maken.

Deze Pêche Melbataart had ik vorig jaar al een keertje gemaakt voor een brunch op de buurt. Hij is zo goed in de smaak gevallen dat ik graag het recept met jullie wil delen en de taart deze maand nog een keer heb gemaakt. Ziet er lekker uit toch?

Het recept voor de Pêche Melbataart:

Voor het maken van dit recept heb je een springvorm nodig van 26 cm Ø.

Ingrediënten: (ca. 10-12 stukken)

 • 250 gr. roomboter (+extra om de vorm in te vetten)
 • 250 gr. bloem (+extra om de vorm mee te bestuiven)
 • 1 citroen (het liefst biologisch omdat je de schil gebruikt)
 • 325 gr. + 1 eetl. fijne kristalsuiker
 • 4 eieren
 • 500 gr. crème fraîche
 • snufje zout
 • ½ zakje bakpoeder (ca. 8 gr.)
 • 75 gr. amandelschaafsel
 • 5 blaadjes gelatine
 • 425 gr. perziken (blik)
 • 1 zakje vanillesuiker (8 gr.)
 • 300 ml. slagroom
 • 100 gr. frambozenjam
 • + evt. verse frambozen en poedersuiker ter garnering

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 150°C (hetelucht). Bekleed de springvorm met bakpapier, vet de zijkanten in met wat boter en bestuif de zijkanten met wat bloem. Was de citroen met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil er af. Pers de citroen uit. (Bewaar beide)

Klop de boter samen met 225 gr. suiker, de citroenschil en een snufje zout romig met een handmixer. Klop de eieren er een voor een doorheen. Roer er 100 gr. crème fraîche doorheen. Zeef de bloem samen met het bakpoeder, en roer dit samen met het citroensap kort door het botermengsel. Verdeel het beslag over de vorm. Meng 25 gr. amandelschaafsel met 1 eetl. suiker en strooi het over het beslag. Bak ca. 40 – 50 min. in de voorverwarmde oven en laat het daarna goed afkoelen.

Week voor het maken van de room 4 blaadjes gelatine in koud water. Spoel de perziken af en snijd ze in parten. Roer 400 gr. crème fraîche, 100 gr. suiker, de vanillesuiker en 2 eetl. citroensap door elkaar. Knijp de gelatine uit en los ze in een pannetje op laag vuur op. Roer 4 eetl. van de room door de gelatine en roer daarna de overige room er doorheen. Zet in de koelkast totdat het mengsel begint te geleren. Klop de slagroom stijf en spatel hem erdoorheen.

Week 1 blaadje gelatine in koud water. Wrijf de frambozenjam door een zeef en verwarm het in een pannetje op laag vuur. Knijp de gelatine uit en los hem in de jam op, laat het daarna afkoelen.  Snijd de taart horizontaal doormidden, de onderste helft moet iets hoger zijn dan de bovenste helft.

Tip: Gebruik voor het doormidden snijden van de taart een gekarteld mes, bijv. een broodmes, en leg je hand op de bovenkant van de taart. Op deze manier voel je beter waar het mes zit, zodat je minder snel scheef gaat snijden.

Sluit om de onderste helft de springvormrand en bestrijk de taartbodem met een dun laagje room. Verdeel de perziken er over en bestrijk met de overige room. Verdeel er de frambozenjam overheen en trek er een vork overheen zodat er een gemarmerd effect ontstaat. Strijk de room glad en zet het ca. 10 min. in de koelkast. Zet daarna de bovenkant weer op de taart en laat het minimaal 4 uren opstijven in de koelkast.

Rooster 50 gr. amandelschaafsel in een pan goudbruin en laat ze afkoelen. Neem de springvormrand van de taart en druk voorzichtig het amandelschaafsel tegen de zijkanten aan. Bestrooi eventueel vlak voor het serveren wat poedersuiker over de taart, en serveer het met verse frambozen.

Geniet er van!

Koken met Anita

Bereidingstijd: Ca. 1 uur en 45 min. + minimaal 6 uren wachttijd 

Pêche Melbataart

 

Follow my blog with Bloglovin

5 thoughts

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s