Alle recepten Hoofdgerechten

Pilav met kip en perzik

NIEUW; recepten beoordelen!

Pilav met kip, perzik en witte rijstEen heerlijk recept deze Pilav met kip, perzik en witte rijst , het is echt jaren lang mijn lievelingsrecept geweest. En nu eigenlijk nog steeds één van mijn favorieten, alleen vind ik nu nog veel meer gerechten super lekker, ik kan niet kiezen!

Als vriendinnetjes vroeger kwamen spelen en bleven eten, dan aten we altijd dit Pilav recept! M’n moeder heeft het járen lang klaar gemaakt op mijn verjaardag 🙂 We eten het nu nog steeds erg vaak. In mijn receptenboek staat hij genoteerd als Pilav van Anneke. Simpel en echt een aanrader!

Het recept voor de pilav met kip, perzik en witte rijst:

koken & tafelen algemeen

Schrik niet van de hoeveelheid uien, die zie je straks niet meer terug in de saus en de smaak wordt er juist erg lekker door! Lekker met witte rijst.
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe lekkere recepten & andere leuke food nieuwtjes? Volg dan mijn blog op Facebook, Instagram of Pinterest!

Ingrediënten: (voor 4 pers.)

  • 400 gr. kipfilet
  • 4 grote uien
  • 3 eetl. olijfolie
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 1 theel. sambal
  • 1 groot blik perziken
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • zout en peper

IMG_5323

Hoe maak je het:

Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote hapjes pan en bak hierin de kipfilet samen met wat zout en peper gaar. Snijd de uien grof en bak ze mee totdat ze glazig zijn. Voeg het sap van de perziken toe samen met de ketjap, tomatenpuree en sambal. Laat het geheel (met deksel) een uur sudderen op laag vuur. Snijd de perziken in kleine stukken en voeg ze toe vlak voor het serveren. Breng het geheel op smaak met zout en peper, en voor de ‘pittige mensen’ nog wat extra sambal. Serveer het met de witte rijst. Eet smakelijk en geniet van dit heerlijke pilav recept!

Koken met Anita

Bereidingstijd: ca. 1.5 uur (incl. 1 uur sudderen op laag vuur)

Pilav met kip, perzik en witte rijst
Pilav met kip en perzik
Geïnteresseerd in deze advertentie? Klik op de onderstaande link

5 comments

Geef een reactie