Noodle bowl met garnalen en radijs


 

 

Als je een sushi-liefhebber bent, dan vindt je deze Noodle bowl met garnalen en radijs ook erg lekker! Misschien heb je wel eens van een pokébowl gehoord? Dit is een traditioneel gerecht all the way from Hawaï, met rauwe vis en andere verse gezonde ingrediënten.

Ik heb er een variatie op gemaakte met garnalen. Deze zijn al gekookt en dus ook erg geschikt voor deze ‘salade’. Dit heb ik gecombineerd met o.a. radijs en maggiplant uit eigen tuin. Maggiplant wordt ook wel lavas genoemd en kun je over het algemeen niet in de winkel vinden (ik niet tenminste :)), Het is zout van smaak en wordt vaak gebruikt in soepen en stoofpotten. Als je geen maggiplant hebt dan kun je voor dit gerecht het beste koriander nemen ter vervanging.

 

 

Het recept voor de Noodle bowl met garnalen en radijs:

Ingrediënten: (voor 4 personen)

 • 250 gr. eiernoedels
 • 1 à 2 bosjes radijs, afhankelijk van de hoeveelheid/grootte
 • 1 komkommer
 • 3 eetl. Japanse sojasaus
 • 3 eetl. sesamolie
 • 3 eetl. balsamicoazijn
 • 200 gr. garnalen (gepeld en gekookt)
 • 4 lente- of bosuien
 • 3 eetl. wit sesamzaad
 • 1 eetl. zwart sesamzaad
 • paar takjes maggiplant of koriander, eventueel in stukjes gesneden

Hoe maak je het:

Rooster het witte sesamzaad in een droge koekenpan in ca. 3 min. goudbruin, en laat ze afkoelen. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel ze vervolgens af onder de koude kraan en laat ze goed uitlekken.

Maak de radijsjes schoon en snijd ze in dunne plakjes. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepeltje en snijd ze in dunne plakjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd deze in ringetjes.

Klop voor de dressing de sojasaus samen met de sesamolie en balsamicoazijn in een ruime kom. Voeg de noedels toe en meng het geheel goed door elkaar. Serveer de noedels over kleinere kommen,  en verdeel hierover de overige ingrediënten zoals op de foto.

Je kunt ook alle ingrediënten in één keer toevoegen bij de noedels in de grote kom, zodat de smaak van de dressing gelijk wordt verdeeld over alle ingrediënten.

Geniet van je NOODLE BOWL!

Koken met Anita

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Noodle bowl met garnalen en radijs

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s