Tony’s Chocolonely Chocolademousse met verse aardbeien


 

Tony's Chocolonely Chocolademousse met verse aardbeienNa al mijn gezonde recepten van de afgelopen tijd had ik wel weer eens zin in iets zoets! (En alle lezers ook denk ik, want het werd wel érg gezond allemaal) Als je dan toch iets zoets gaat opeten, maak dan eens deze Tony’s Chocolonely Chocolademousse met verse aardbeien.

Ik liep al een tijdje rond met het idee om een chocolademousse te maken van Tony’s Chocolonely. Vooral de smaken melk-karamel-zeezout en wit-framboos-knettersuiker vind ik super lekker! Normaal gesproken wordt een chocolademousse vaak gemaakt van pure chocolade, maar omdat de aardbeien klaar zijn in onze tuin leek het me een lekkere zomerse combi om een witte chocolademousse van de smaak wit-framboos-knettersuiker te maken. Als je de chocolade niet te lang laat smelten, dan proef je hier en daar nog de stukjes chocola-framboos terug in je Tony mousse!

Het mooie van dit recept is dat je maar 5 ingrediënten nodig hebt, en het is erg snel klaar.

Het recept voor de Tony’s Chocolonely Chocolademousse met verse aardbeien:

Ingrediënten: (voor 4-6 pers.)

  • 225 gr. Tony’s Chocolonely smaak wit-framboos-knettersuiker
  • 3 eiwitten
  • 50 gr. suiker
  • 250 gr. slagroom
  • ca. 24 aardbeien

Hoe maak je het:

Laat de Tony’s Chocolonely chocolade smelten in een kom, boven een pan met een laagje kokend water (au-bain-marie verwarmen). Laat de kom het water niet raken. Zet het apart zodra de chocolade is gesmolten.

Klop intussen de eiwitten goed stijf met een mixer. Voeg de suiker toe en mix het geheel nog even door. Klop de slagroom in een andere kom stijf.

Schep de stijf geslagen slagroom en eiwitten voorzichtig door de chocolade. Verdeel de chocolademousse over mooie glazen en zet het minstens anderhalf uur in de koelkast om op te stijven. Verdeel vlak voor het serveren de aardbeien erover, en eventueel de losse overgebleven stukjes chocolade. (als je deze nog niet hebt opgegeten….:))

Geniet van deze overheerlijke chocolademousse!

Koken met Anita

Bereidingstijd: Ca. 20 min. + minimaal 1.5 uur opstijven in de koelkast

Tips:

– De chocolademousse knettert niet meer natuurlijk doordat het knettersuiker smelt tijdens het verwarmen van de chocolade. Mocht je toch willen dat het weer gaat knetteren dan kun je natuurlijk nog wat knettersuiker toevoegen voordat je het in de glaasjes doet. (i.p.v. een deel van de gewone suiker) 

– Je kunt de suiker ook helemaal weglaten in het recept.

Tony's Chocolonely Chocolademousse met verse aardbeienTony's Chocolonely Chocolademousse met verse aardbeien

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s