Knapperige kipfilet met ovengroenten


Knapperige kipfilet met ovengroenten

Deze Knapperige kipfilet met ovengroenten heb ik afgelopen donderdag in de oven geschoven. Speciaal voor de mensen met jonge hangerige kindjes rond het cruciale tijdstip van 17 uur : dit is een heel handig recept om van te voren al voor te bereiden en klaar te zetten. Dan hoef je het alleen nog maar in de oven te schuiven en de rijst op te zetten… IDEAAL! 🙂

Voor het maken van dit recept haalde ik mijn inspiratie uit tijdschrift Koken & Genieten (juni 2017), door een recept met gepaneerde drumsticks met Japanse panko, en diverse groenten. Ik heb een aantal groenten vervangen/toegevoegd, de baktijd aangepast zodat de kip lekker mals blijft en i.p.v. de panko een ‘gewone’ paneermeel gebruikt van het merk Smaakt. Dit recept moet je zeker eens proberen, een lekkere lichte maaltijd!

Het recept voor de Knapperige kipfilet met ovengroenten:

Ingrediënten: (voor 4 pers.)

 • 400 gr. kipfilet
 • 7 eetl. olijfolie
 • zout en peper
 • 2 flinke theel. paprikapoeder
 • 60 gr. paneermeel
 • 2 courgettes
 • 2 rode zoete puntpaprika’s
 • 3 sjalotten
 • 500 gr. pruimtomaten
 • ½ bosje tijm
 • ½ bosje rozemarijn

Lekker met witte rijst!

Hoe maak je het:

Snijd kipfilet in stukjes. Meng 4 eetl. olie met wat zout, peper en de paprika poeder in een kom, en meng hier de kipfilet doorheen. Strooi er vervolgens het paneermeel overheen en roer het even goed door zodat het paneermeel goed wordt verdeeld over de kipfilet.

Verwarm de oven voor op 175ºC (hetelucht). Maak de courgettes schoon en snijd deze in plakken. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en maak ze schoon. Snijd ze in stukken. Was de tomaten en snijd ze in brede plakken. Maak de sjalotten schoon en snijd ze in ringen. Was de tijm en rozemarijn en ris de blaadjes van de takjes, hak ze eventueel nog wat fijner.

Snijd alle groenten niet te dun, maar in stukken van minimaal 1 cm breed. De groenten krimpen nog tijdens het afbakken en zo verbranden ze minder snel op de bakplaat.

Verdeel de courgette, tomaten, paprika en sjalotten over een bakplaat, verdeel de tijm en rozemarijn erover en besprenkel met ca. 3 eet. olijfolie en breng het eventueel nog op smaak met wat zout en peper. Schuif de bakplaat in de oven en haal na 10 minuten de bakplaat er weer uit, en verdeel de stukjes gepaneerde kip erover. Bak het nog ca. 25-30 minuten af. Bereid intussen de rijst volgens de verpakking.

Serveer de knapperige kipfilet met ovengroenten samen met de rijst, en garneer eventueel met nog een paar takjes rozemarijn of tijm! Eet smakelijk!

Koken met Anita

Bereidingstijd: Ca. 1 uur, incl. afbaktijd 35-40 min.

Knapperige kipfilet met ovengroenten

 

3 thoughts

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s