Alle recepten Desserts

Frisse limoenmousse

NIEUW; recepten beoordelen!

 

Wat is er nou lekkerder dan een heerlijk fris dessert! Vooral super leuk als je het in een mooi glas serveert. Afgelopen week heb ik deze Frisse Limoenmousse gemaakt en het in mooie grote wijnglazen gedaan. Je zou denken dat je erg veel limoenen nodig hebt voor het maken van dit dessert, maar limoen is erg sterk van smaak dus voor een recept voor 4 pers. heb je maar 2 limoenen nodig. Om het geheel af te maken heb ik er een grote kan water bij geserveerd met takjes verse munt uit onze tuin en partjes limoen, erg lekker op zomerse dagen!

Bovendien is dit recept ook erg geschikt voor grote groepen. Je kunt het ruim van te voren al klaar maken en op laten stijven in de koelkast.  Al zou ik in dat geval wel wat kleinere glazen gebruiken, anders heb je geen ruimte over in je koelkast :).

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe lekkere recepten & andere leuke food nieuwtjes? Volg dan mijn blog op Facebook, Instagram of Pinterest!

Frisse Limoenmousse

Het recept voor de Frisse limoenmousse:

Probeer biologische limoenen te gebruiken, omdat je ook de schil nodig hebt van de limoenen.

Ingrediënten: (voor 4 pers.)

  • 2 biologische limoenen, + evt. 1 extra ter decoratie, met extra limoenschil
  • 2 blaadjes gelatine
  • 4 verse eieren
  • 75 gr. suiker
  • 250 ml. slagroom

Frisse Limoenmousse

Hoe maak je het:

Week de gelatine in koud water. Was de limoenen met heet water, wrijf ze droog en rasp de schil eraf. Halveer de limoenen en pers ze uit.

Splits 1 ei en bewaar het eiwit. Klop het limoensap, de suiker, 1 ei én 1 eidooier in een kom au-bain-marie. in ca. 5-6 minuten romig. (voorbeeld van au-bain-marie verwarmen: zet een steelpan met een klein laagje water op het vuur en zet er een kom bovenop, zorg ervoor dat de kom het water niet raakt) Knijp de gelatine uit en los het op in de warme room. Haal de kom van het vuur en laat het een paar minuten afkoelen totdat het lauw is.

Klop de slagroom stijf met een mixer en meng er de limoenschil doorheen. Spatel hier langzaam de lauwe room doorheen. Splits nog 2 eieren en klop vervolgens 3 eiwitten luchtig met een mixer. Spatel het eiwit in 2 delen door de mousse zodat het nog luchtiger wordt.

Verdeel de limoenmousse over 4 mooie glazen en laat het ca. 3 uren opstijven in de koelkast. Haal het uit de koelkast en serveer evt. met extra limoenschil.

Eet smakelijk en geniet van deze overheerlijke limoenmousse!

Koken met Anita

Bereidingstijd: ca. 30 min. + 3 uren opstijven in de koelkast

Vond je dit lekker? Neem ook eens een kijkje bij alle andere Dessert Recepten op mijn blog!

8 comments

Geef hier je reactie!