Alle recepten Koolhydraatarm Lunch Soepen Voorgerechten

Frisse courgettesoep met munt

NIEUW; recepten beoordelen!

 

De afgelopen 5 dagen deed ik een ‘koolhydraatarme’ week om de laatste vakantiekilo’s weg te werken… (Wat inmiddels ook snel gelukt is gelukkig, want ik vind zoete receptjes en een wijntje op z’n tijd ook zo lekker ;)) Zo maakte ik deze week onder andere deze lekkere Courgettesoep met munt als lunchgerecht; een lekker fris recept mét courgettes & munt uit eigen tuin natuurlijk….

Neem ook eens kijkje op mijn kookblog voor nog meer Koolhydraatarme Recepten!

Frisse courgettesoep met munt

Het recept voor de Frisse courgettesoep met munt:

Voor het maken van de courgettesoep heb ik een staafmixer gebruikt.

Ingrediënten: (voor 4 pers.)

  • ca. 2 à 3 courgettes (afhankelijk van de grootte)
  • ca. 4 takjes verse munt
  • 2 groentebouillon tabletten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml. slagroom
  • 2 eetl. kokosolie (of olijfolie)
  • 1 l. water
  • zout en peper

Frisse courgettesoep met munt

Hoe maak je het:

Was de courgettes en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd de courgettes in blokjes. Snijd de ui en knoflook in stukjes. Je hoeft alles niet in hele kleine stukken te snijden want je gaat uiteindelijk de staafmixer nog gebruiken om alles te pureren.

Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de uien glazig, voeg vervolgens de knoflook, de courgetteblokjes, wat zout en peper toe, en bak dit nog ca. 5 min. mee. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Haal de blaadjes munt van de takjes en voeg dit toe. Haal de pan van het vuur en pureer alles m.b.v. een staafmixer. Voeg eventueel naar smaak nog wat zout en peper toe en verwarm de soep nog even een paar min. Verdeel de soep over de kommen en roer er wat slagroom door. Garneer met een extra takje munt en klaar is je frisse courgettesoep met munt !

Eet smakelijk!

Koken met Anita

Bereidingstijd: Ca. 30 min.
Frisse courgettesoep met munt

4 comments

Geef hier je reactie!