Koolhydraatarm ontbijt – Gebakken eitjes met cherrytomaten & verse spinazie


Simpel kan soms ook lekker zijn! In mijn koolhydraatarme week, tijdje geleden alweer inmiddels :), at ik dit lekkere ontbijt receptje. Gebakken eitjes met cherrytomaten & verse spinazie. Onze kippetjes leggen zo ongeveer 6 eitjes per dag, dus we eten best veel eieren. Vooral met het bakken van taarten worden ze volop gebruikt! Errug handig :). Dit is een makkelijk recept, maar ik wilde hem toch graag delen. Vooral als je wat wilt afvallen en ook een koolhydraatarm dieet volgt dan zijn eieren als ontbijt echt een aanrader, omdat je er vrij lang vol van zit.

Ik moet nu wel een beetje lachen eigenlijk, omdat op het moment dat ik deze blog typ heel veel eieren uit de supermarkten worden gehaald wegens mogelijke fipronil besmetting, beetje jammer (vooral voor de mensen die ervan rond moeten komen) en helemáál niet handig dus om dit recept online te plaatsen, maar ik zie er de lol ook wel weer van in dus hij gaat gewoon online! De eieren komen vast weer terug. 🙂

Mocht je in de buurt wonen en mijn blog volgen, we hebben vaak eieren te koop achter huis…

Koolhydraatarm ontbijt - Gebakken eitjes met cherrytomaten en verse spinazie

Het recept voor de gebakken eitjes met cherrytomaten & verse spinazie:

Ingrediënten: (voor 1 pers.)

  • 2 à 3 eieren (afhandelijk van de grootte)
  • 1 eetl. kokosolie of olijfolieimage
  • handje versie spinazie
  • 5 cherrytomaten
  • peper en zout

Hoe maak je het:

Snijd de cherry tomaten doormidden. Verhit de kokosolie in een koekenpan. Voeg de tomaten en spinazie toe en laat de spinazie slinken. Breek de eieren over de spinazie en breng het op smaak met peper en zout. Bak de eieren op laag vuur, totdat de bovenkant niet meer glazig is., of zoals je ze zelf het lekkerst vindt….

Varieer je koolhydraatarme ontbijt met gebakken eitjes ook eens met andere groenten, of maak er een omelet van!

Bereidingstijd: Ca. 10 minuten.

Koolhydraatarm ontbijt - Gebakken eitjes met cherrytomaten en verse spinazie

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s