Kruimelplaatcake met bramen & zwarte bessen


Als je meedoet aan het evenement Brommels (=Friese benaming voor bramen) met een Open tuin op 26 & 27 augustus dan maak je natuurlijk ook een recept met bramen!

Ik zou eigenlijk een soort bramenmousse gaan maken met meringue, maar mijn crème brûlée brander was leeg… Zulk soort dingen overkomen mij wel vaker, ik weet niet waarom :). Het is dus uiteindelijk een Kruimelplaatcake met bramen & zwarte bessen geworden. Eigenlijk ben ik er stiekem wel blij om, want hij is erg lekker geworden. De kruimelplaatcake heeft een frisse smaak door de yoghurt, en is natuurlijk gemaakt met bramen & zwarte bessen uit eigen tuin!

Kruimelplaatcake met bramen & zwarte bessen

Het recept voor de kruimelplaatcake met bramen & zwarte bessen:

Voor dit recept heb ik een vierkante, met bakpapier beklede, springvorm van 24 cm gebruikt, ik had wat beslag over dus je kunt het beter klaar maken op een bakplaat. Je kunt dan gewoon het onderstaande recept aanhouden voor de bakplaat.

Ingrediënten: (voor ca. 20 stukken)

  • 600 gr. bramen & zwarte bessen
  • 2 eieren
  • 200 gr. + 4 eetl. fijne kristalsuiker
  • 8 gr. vanillesuiker (1 zakje)
  • 200 gr. zachte roomboter + 50 gr. voor de crumble
  • 300 ml. volle yoghurt
  • 400 gr. bloem + 50 gr. voor de crumble
  • 16 gr. bakpoeder (1 zakje)
  • 50 gr. amandelmeel

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180ºC (hetelucht). Maak de bramen & zwarte bessen schoon met water in een vergiet. Klop de eieren met 200 gr. suiker, de vanillesuiker, 200 gr. zachte boter en de yoghurt door elkaar. Meng de bloem met het bakpoeder en haal het door een zeef, meng het vervolgens door het beslag. Verdeel het beslag over de met bakpapier beklede bakplaat (of springvorm), verdeel hier de bramen & zwarte bessen overheen. Bak het ca. 25 minuten in de oven totdat het lichtbruin kleurt.

Maak intussen het kruimeldeeg door 50 gr. boter, het amandelmeel, 50 gr. bloem en 4 eetl. suiker te kneden met de hand. Verdeel ca. 5 min. voor het einde van de baktijd het kruimeldeeg over de plaatcake. Bak het af in de resterende 5 min. en laat het vervolgens goed afkoelen voordat je erin gaat snijden.

Geniet van de plaatcake!

Koken met Anita

Bereidingstijd: Ca. 50 min. incl. afbaktijd.

share-genomineerd-2017 (1)

 

Mijn blog is genomineerd voor de Food Blog Awards 2017, in de categorie Beste Blog Design. Zou je misschien HIER WILLEN STEMMEN op ‘Koken met Anita’? Het neemt 1 minuutje van je tijd.,, Alvast super bedankt voor je hulp!

Kruimelplaatcake met bramen & zwarte bessen

Kruimelplaatcake met bramen & zwarte bessen

6 thoughts

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s