Bramentoetje met meringue


Bramentoetje met meringue

Een heerlijk Bramentoetje met meringue; Dit is een lekker dessert receptje wat iedereen lekker gaat vinden! Het is echt een bramenjaar, dus ik zou maar snel wat bramenstruiken gaan opzoeken en een paar gaan plukken nu het nog kan….

Voor het maken van dit recept heb je een crème brûlée brander nodig. Wees dan ook gelijk zo slim om een gasvulling te kopen, om te voorkomen dat je klaarstaat met je brander zonder vulling. (ik spreek uit ervaring ;)) O, en ook een spuitzak met een kartelvormig mondstuk zodat je de meringue erop kunt spuiten en daardoor mooie laagjes kunt branden!

Bramentoetje met meringue

Het recept voor het Bramentoetje met meringue:

Ingrediënten: (voor 7 kleine glaasjes met een inhoud van 50 ml., zoals op de foto)

  • 125 gr. bramen + 7 bramen extra voor bovenop je toetje
  • 75 gr. suiker
  • ½ zakje slagroomversteviger (4 gr.)
  • 200 gr. kwark
  • 100 ml. slagroom
  • 2 verse eiwitten
  • zout

Bramentoetje met meringue

Hoe maak je het:

Maak de bramen schoon en laat ze uitlekken in een vergiet. Meng 25 gr. suiker met de slagroomversteviger. Roer de kwark, de bramen en het suikermengsel door elkaar. Plet tijdens het roeren de bramen een beetje plat zodat je een mooi paars toetje krijgt.  Klop de slagroom stijf, spatel het er doorheen en vul vervolgens de glaasjes tot 1 cm vanaf de rand. Zet het minimaal 1 uur in de koelkast. Klop de eiwitten goed stijf met een beetje zout. Klop hier vervolgens geleidelijk 50 gr. suiker doorheen. Blijf het kloppen totdat de suiker is opgelost en het mooi glanst. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit het van buiten naar binnen op het bramentoetje. Flambeer het met de crème brûléebrander mooi goudbruin. Garneer de toetjes met een braam en geniet van je toetje!

Koken met Anita

Bereidingstijd: 1.5 uur, incl. 1 uur wachttijd

share-genomineerd-2017 (1)

 

Mijn blog is genomineerd voor de Food Blog Awards 2017, in de categorie Beste Blog Design. Zou je misschien HIER WILLEN STEMMEN op ‘Koken met Anita’? Het neemt 1 minuutje van je tijd… Alvast super bedankt voor je hulp! 🙂

Bramentoetje met meringue

IMG_5230

 

5 thoughts

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s