Bramen Cheesecake met kruimeldeeg


Bramen Cheesecake met kruimeldeeg

Eigenlijk zou ik dit weekend een recept maken met pompoenen voor op de blog! Onze pompoenkraam staat namelijk al bij de weg en eigenlijk had ik allang wat meer pompoenrecepten op de blog moeten zetten… Maar ja we hebben nog zoveel bramen in de tuin, dan kan ik het niet laten om toch nog een baksel te creëren met bramen! De pompoen recepten komen dus nog 🙂 En mocht je in de buurt wonen en nog wat bramen nodig hebben, kom gerust even langs.

Voor dit baksel heb ik een combinatie gemaakt van een basis kruimeldeeg met cacao, een cheesecake recept en hier heb ik de bramen bij in gedaan. Het is erg lekker geworden en het ziet er mooi uit door de geel-paarse kleur, dus zeker eens proberen als je nog graag iets met bramen wilt maken dit seizoen!

Het recept voor de Bramen Cheesecake met kruimeldeeg:

Voor dit recept heb ik een vierkante, met bakpapier beklede, springvorm van 24 cm gebruikt. (de zijkanten kun je invetten met boter en bestuiven met bloem) Mocht je een iets ruimere vorm hebben dan kun je deze ook prima gebruiken voor dit recept want ik had een vrij dikke bodem.

Ingrediënten: (Voor ca. 16 stukken)

 • 300 gr. bloem + beetje extra voor het bestuiven van de vorm en het kruimeldeeg
 • 285 gr. suiker
 • 25 gr. cacaopoeder
 • 1 zakje vanillesuiker (8 gr.)
 • snufje zout
 • 275 gr. roomboter + beetje extra
 • 400 gr. bramen
 • 3 eieren
 • 375 gr. magere kwark
 • 125 ml. crème fraîche
 • 35 gr. custardpoeder
 • 1 eetl. poedersuiker

Bramen Cheesecake met kruimeldeeg

Hoe maak je het:

Spoel de bramen goed af, en laat ze uitlekken in een zeef. Meng 300 gr. bloem, 135 gr suiker, de cacaopoeder, een half zakje vanillesuiker en een snufje zout door elkaar. Voeg 225 gr. roomboter in stukken toe en kneed dit met een mixer (met deeghaken) in een kom tot een kruimeldeeg. Verdeel ca. 2/3 van het kruimeldeeg over de bodem van de springvorm en druk het goed aan. Zet het overige kruimeldeeg even in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160ºC (hetelucht). Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met een mixer. (met de ‘gewone’ haken :)). Bewaar de eidooiers! Klop 50 gr. boter en 150 gr. suiker, ook weer met de mixer, door elkaar.  Voeg de kwark, de crème fraîche, de eidooiers, het custardpoeder en de andere helft van de vanillesuiker toe aan het botermengsel en meng het goed door elkaar. Spatel het eiwitschuim er in porties doorheen. Verdeel de helft van het roommengsel over de kruimeldeeg bodem en verdeel hier de bramen overheen. Verdeel vervolgens de andere helft van het roommengsel hier overheen.

Haal het kruimeldeeg uit de koelkast en roer er 1 eetl. bloem doorheen. Verkruimel het kruimeldeeg met je vingers over het roommengsel. Bak het ca. 1 uur in de oven en laat het hierna goed afkoelen. Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.

Geniet van je Bramen Cheesecake met kruimeldeeg!

Koken met Anita

Bereidingstijd: Ca. 2 uren, incl. 1 uur afbaktijd. 

Bramen Cheesecake met kruimeldeeg

Vond je dit recept lekker? Probeer ook eens deze lekkere Taarten, Cakes & Koekjes Recepten!

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s