Couscous salade met geitenkaas, rode bieten en appel


Dit weekend maakte ik deze heerlijke gezonde Couscous salade met geitenkaas, rode bieten en appel! Lekker als maaltijdsalade of lunch. Wil je het meenemen naar je werk? Laat dan de sla en de dressing uit het recept, en voeg de walnoten toe aan de couscous salade.

Het recept voor de Couscous salade met geitenkaas, rode bieten en appel:

Als je deze salade als maaltijd gaat eten, dan zijn de onderstaande hoeveelheden geschikt voor 2 pers. Als een klein voorgerecht of lunch, dan zou je deze hoeveelheden ook aan kunnen houden voor 4 personen.

Ingrediënten: (voor 2 pers.)

 • Ca. 150 gr. Geitenkaas (Boer ‘N Trots Geitenkaas Honing Tijm)
 • 2 verse rode bieten
 • 2 appels
 • 75 gr. walnoten
 • 150 gr. couscous
 • 2 eetl. citroensap
 • 2 eetl. olijfolie (extra vierge)
 • 150 gr. rucola slamelange

Ingrediënten dressing:

 • 3 eetl. walnotenolie
 • 1 eetl. appelazijn
 • 1 eetl. honing
 • zout en peper

IMG_5847

De Boer’n Trots Geitenkaas Honing Tijm is een frisse en zeer smeuïge geitenkaas. De kaas heeft een zoet karakter door de honing en dit in combinatie met geitenkaas en tijm geeft een geweldige smaaksensatie. De kaas is niet alleen lekker, maar heeft ook een prachtig uiterlijk door een topping van tijm en korenbloem.

Hoe maak je het:

Kook de rode bieten, met de schil, gaar in ca. 30 min. (De kooktijd is afhankelijk van de grootte van de rode bieten) Laat ze een beetje afkoelen, snijd of pel de schil eraf, snijd ze in plakken en vervolgens in blokjes. Kook de couscous volgens de verpakking en laat het afkoelen.

Klop intussen de ingrediënten voor de dressing en breng het op smaak met zout en peper. Meng de dressing en de walnoten door de salade. Schil de appel en snijd deze in blokjes. Meng de rode bieten, de appels door de couscous samen met het citroensap en de olijfolie. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes. Verdeel de salade over de borden (of in diepe kommen) en verdeel hier de couscous salade en de blokjes geitenkaas overheen.

Geniet van je salade!

Koken met Anita

Bereidingstijd: Ca. 45 min.

Wil je deze heerlijke kaas ook eens uitproberen? Deze is online te bestellen, de kaas wordt vers gesneden én vers bij je thuis afgeleverd. Neem eens een kijkje op de website www.kaasuitkollum.nl

Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud is oprecht. (Geitenkaas is gewoon lekker :))

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s