Hangop met gemengd vers fruit


Wil je dit weekend eens een ander toetje proberen dan een standaard pak vla/yoghurt op tafel, krijg je eters op bezoek of heb je gewoon zin in iets lekkers? Maak eens een ‘ouderwetse’ hangop met gemengd vers fruit!

Hangop met gemngd vers fruit

Traditioneel gezien werd hangop vaak van karnemelk gemaakt, maar de karnemelk uit de supermarkt is hiervoor te dun. Je kunt dus het beste volle yoghurt gebruiken. (of even langs de boer gaan voor een ‘stevige’ karnemelk misschien :))

Hangop is van zichzelf natuurlijk niet een heel spannend dessert, maar je kunt het natuurlijk wel feestelijk opspuiten in een mooi glas en er lekker vers fruit bij serveren!

Het recept voor het maken van hangop met gemengd vers fruit:

Belangrijk weetje: Begin 1 dag van te voren met het maken van de hangop. Voor het maken van dit recept heb je een schone theedoek, een vergiet en een spuitzak nodig. Mocht je geen zeef/vergiet bij de hand hebben dan kun je ook een doek met knijpers vastzetten aan een diepe kom, zodat het geheel nog steeds goed kan uitlekken.

Ingrediënten: (voor 4 à 6 pers.)

  • 2 liter volle yoghurt
  • 250 ml. slagroom
  • 50 gr. witte basterdsuiker
  • 200 gr. gemengd fruit naar keuze (bijv. frambozen, blauwe bessen, aardbeien, bramen, rode bessen)
  • paar takjes verse munt

2 liter yoghurt lijkt erg veel voor een dessert van 4 à 6 personen, maar door het uitlekken houd je ongeveer de helft over. Mocht je toch nog iets overhouden dan kun je dit nog een paar dagen afgedekt bewaren in de koelkast… LEKKER!

Hoe maak je het:

Spoel een schone theedoek uit onder de kraan en bekleed hier een zeef mee. Hang de zeef met een doek boven een kom en giet de yoghurt in de doek. Dek de yoghurt af en laat het minimaal 12 uren uitlekken in de koelkast.

Haal de overgebleven yoghurt de volgende dag uit de theedoek en doe het in een kom. Klop de slagroom stijf samen met de suiker en spatel het door de yoghurt. Doe de hangop in een spuitzak en spuit het mooi op in de glazen. Doe het fruit erbij en garneer met de munt.

Enjoy!

Koken met Anita

Bereidingstijd: Ca. 15 min. + 12 uren wachttijd

 

Geïnteresseerd in deze advertentie? Klik op de onderstaande link

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s