Rijstschotel met biefreepjes en yoghurt van de bakplaat


Soms heb je zin om even wat te experimenteren in de keuken. Zo schoof ik vorige week deze lekkere Rijstschotel met biefreepjes in de oven. Ik had al eens ergens gelezen dat je rijst prima kunt koken in de oven op een bakplaat, mits je er voldoende vocht bij doet natuurlijk…. 🙂 Door de yoghurt krijgt het een lekkere frisse smaak. Het was even uitvogelen hoe lang het er in moest, maar ik heb nu voor jullie het recept klaar!

Het recept voor de Rijstschotel met biefreepjes en yoghurt van de bakplaat:

Ingrediënten: (voor ca. 4 pers.)

 • 3 paprika’s (geel, rood en groen)
 • 1 grote ui
 • 300 gr. runderreepjes
 • 2 eetl. + 3 eetl. olijfolie
 • 1 eetl. paprikapoeder
 • 3 eetl. vloeibare honing
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 1 groentebouillonblokje
 • 200 gr. rijst
 • 3 teentjes knoflook
 • paar takjes peterselie
 • 250 ml. volle yoghurt
 • zout en peper

Hoe maak je het:

Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika’s en snijd ze in reepjes. Pel en halveer de ui en snijd deze in reepjes. Bestrooi de runderreepjes met wat zout en peper. Meng het vlees, de ui, de paprika’s in een grote schaal samen met 2 eetl. olijfolie, de honing en de paprikapoeder.

Verwarm de oven voor op 210ºC graden (hetelucht). Verdeel de inhoud van de schaal over de bakplaat en bak het ca. 10-15 min. totdat het vlees begint te kleuren.

Breng intussen de tomatenpuree, samen met het bouillonblokje en 750 ml. water aan de kook. Daarna neem je de bakplaat uit de oven en schenk het mengsel eroverheen. Meng de rijst er doorheen, als de rijst onder staat dan kan het genoeg vocht opnemen. Zet de temperatuur van de oven lager, naar 160ºC graden (hetelucht). Bak het nog ca. 25 min. af in de oven.

Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook met de 3 eetl. olijfolie. Was de peterselie en snijd hem fijn. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel hier de knoflookolie over samen met wat peterselie en de yoghurt. Of serveer de yoghurt er apart bij met de peterselie.

Eet smakelijk en laat je even weten of het heeft gesmaakt?

Groetjes,

Koken met Anita

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s