Romige ‘Pulled Chicken’ soep met champignons en bosuitjes


Na alle drukte met de lancering van mijn nieuwe webshop www.detheewinkel.com is het weer hoog tijd voor een lekker receptje op ‘Koken met Anita’! Ik heb tussendoor ook zéker niet stil gezeten, en alweer veel gekookt in onze mooie keuken. Goed nieuws voor jullie dus, want ik heb inmiddels al weer aardig wat leuke en lekkere receptjes voor jullie klaar staan op de blog voor de komende tijd!

Te beginnen met deze heerlijke Romige ‘Pulled Chicken’ soep met champignons en bosuitjes! Een heerlijk soep recept om klaar te maken in het weekend, zeer smakelijk met een stokbroodje en een paar lekkere smeerseltjes erbij….

Volg je een koolhydraatarm dieet? Laat dan de stokbrood achterwege… Bovendien kun je ook eens een kijkje nemen bij alle andere koolhydraatarme recepten op mijn kookblog.

Romige 'Pulled Chicken' soep met champignons en bosuitjes

Het recept voor de Romige ‘Pulled Chicken’soep met champignons en bosuitjes:

Ingrediënten: (voor 4 pers.)

 • 1 liter kippenbouillon (m.b.v. kippenbouillonblokjes)
 • 1 kipfilet
 • 4 bosuitjes
 • 250 gr. champignons
 • 100 ml. kookroom
 • 50 gr. boter
 • 60 gr. bloem
 • 100 gr. wortel
 • peper en zout

Romige 'Pulled Chicken' soep met champignons en bosuitjes

Hoe maak je het:

Begin met het koken van de kipfilet. Zet een pannetje water op, breng het aan de kook en doe hier de kipfilet in. Kook de kipfilet gaar in ca. 15 min.
Was en snijd de wortel in stukjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Maak de champignons schoon en snijd deze in dunne plakjes. Bak de champignons een paar minuutjes in een droge koekenpan, het toevoegen van boter of olie is niet nodig. Zet het na het bakken even aan de kant. Als de kipfilet klaar is dan laat je deze een beetje afkoelen en trek deze uit elkaar op een snijplank met 2 vorken zodat je de ‘pulled chicken’ krijgt.

Maak de roux klaar door de boter in een (soep)pan te smelten en hier de bloem aan toe te voegen. Daarna roer je het met een garde door elkaar en laat de roux een paar minuutjes bakken. Blijf er wel bij staan en roeren met de garde, want de roux bakt snel aan! Giet de kippenbouillon er beetje bij beetje bij, en blijf het doorroeren met de garde.

Fun Fact: Geen idee wat roux is? Roux is een een bindmiddel om soepen en sauzen te binden. Het bestaat uit boter en bloem in de verhouding 5:6. Vroeger op de hotelschool moesten we als 1e jaars mbo studentjes om de 2 weken roux maken in de keuken… Je kunt je vast wel voorstellen dat we in die tijd heel wat verbrande roux-tjes voorbij hebben zien komen of soepjes met klonten… TIP: Heel goed roeren dus! 🙂

Voeg de wortel toe aan de soep en kook het nog een paar minuutjes mee. Roer de kookroom, champignons en een gedeelte van de pulled chicken en de bosuitjes er door en warm het nog even kort mee. Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel nog wat peper, zout of meer room toe naar eigen smaak. Verdeel de soep over de kommen of borden en garneer de soep met het restant van de pulled chicken en de bosuitjes!

Eet smakelijk!

Koken met Anita

Bereidingstijd: ca. 35 minuten

Romige 'Pulled Chicken' soep met champignons en bosuitjes

2 thoughts

  1. Wat leuk dat je even een reactie achterlaat Laura! Er staan (als het goed is) alleen maar lekkere recepten online haha 😋😉, kijk maar even…. Groetjes Anita!

   Like

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s