Let’s talk about food – 25 Food Vragen!


food

Eten! Wie houdt er nu niet van? Ik kan de hele dag wel eten… 🙂 Daarom vandaag eens wat anders dan een recept; 25 Food Vragen! Mocht je mijn blog al een tijdje volgen dan vind je dit misschien ook wel eens leuk om te lezen, in het kader van ‘Meet the blogger’… Het Food Vragen lijstje kwam ik vorig jaar al eens tegen, leuk om ze dus ook eens te delen op mijn eigen blog! Het lijstje wordt vaker gebruikt dus als je zelf ook blogt, neem ze vooral over als je dat leuk vindt. Lees je mee?

Koken met Anita - Brommels 2017
Koken met Anita tijdens het Brommels evenement 2017!

Wat is je favoriete ontbijt?
In de zomer een smoothie, vaak met vers fruit uit eigen tuin. Maar door de week draait het meestal uit op een broodje pindakaas, ik ben gek op pindakaas!

Hoe drink je je koffie?
Altijd een latte of cappuccino; sinds vorig jaar hebben we een Nespresso apparaat waarmee je ook latte macchiato en cappuccino kunt maken. Beste aanschaf ever! Maar ik drink vooral veel  thee, die ik ook zelf verkoop in mijn webshop De Thee Winkel. (Haha sorry voor de thee-reclame!) Maar de thee is echt heel erg lekker, niet duur en we hebben op dit moment meer dan 30 verschillende soorten verse thee, dus voor ieder moment is er wel een lekkere thee te vinden…

De Thee Winkel

 

 

 

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Vaak wordt het een broodje tonijnsalade of een broodje brie als ik ergens een broodje ga halen.

Soep of salade?
Lastig.. Ik ga toch voor salade! Deze salade die ik laatst nog gemaakt heb is bijvoorbeeld super lekker!

Salade met mozzarella, parmaham, walnoten en balsamico

Wat is je favoriete kookboek?
Ik heb hele stapels kookboeken liggen, maar je kunt ze eigenlijk nooit allemaal gebruiken… Favoriet is denk ik toch Rudoph’s Bakery & Rudolph’s Christmas!

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Nooit meer zoet, maar ik denk dat dat door de zwangerschap komt 🙂 (ik ben nu 25 weken zwanger) Een tijdje terug was het juist alleen maar zoet en stonden er ook veel meer zoete recepten online op de blog bedenk ik me nu!

Welke keuken (land) is je favoriet?
Hier kan ik echt niet kiezen, ik hou echt van heel veel verschillende keukens. Het meest belangrijke is denk ik toch wel dat het lekker pittig is en veel smaak heeft.

Wat is je favo foodfilm?
Foodfilms… Ze zullen er vast zijn, maar dan hebben ze geen indruk gemaakt 🙂

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Nou ja, vóór de zwangerschap dus alles met chocola! Zoals deze super lekkere Choco-Coco Brownies

Choco-Coco Brownies

Wie is je grootste inspiratiebron?
Ik haal mijn inspiratie eigenlijk overal vandaan. Instagram, blogs, kooktijdschriften, restaurants… Overal dus! Vaak combineer ik al bestaande recepten met m’n eigen ideeĂ«n. Koken is fun!

Thuis koken of uit eten gaan?
Voor de beleving, de gezelligheid en het uitproberen van nieuwe dingen zeg ik: uit eten! Maar vaak vind ik het eten in restaurants niet zo heel goed… Dus als ik lekker wil eten, dan maak ik liever zelf iets klaar. (Dit klinkt zeker heel erg :))

High end of Low profile?
Low profile! Ik hou wel van simpel en basic, en lekker natuurlijk.

Wat is je lievelings restaurant?
Een lievelings restaurant heb ik niet echt… Maar ik heb de laatste keer gegeten bij het Proefverlof  in Leeuwarden. Daar hebben we echt super lekker gegeten! Dus we gaan er zeker nog een keer naar toe.

Boodschappen doe ik bij…
De Albert Heijn

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Poeh! Dat moet vast nog komen! Maar de preischotel van mijn moeder is wel heel erg lekker haha, misschien moet ik die ook nog eens online zetten….

Wat is je favo cocktail?
Pina Colada staat zeker op nr 1! Laat de zomer maar komen!

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Beide hoeft van mij niet zo… 🙂

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Ik heb alles nodig! Vooral de oven, en een blender.

Courgettehartjes met bacon en geitenkaasMijn favo snack is…
Verse ananas in de zomer, en deze courgettehartjes met bacon en geitenkaas zijn ook erg lekker als avondsnackje! Of een lekkere kaas met balsamico crème of een mosterdsausje! (Ik kan zo nog een paar dingen opnoemen :))

Wat zit er op jouw pizza?
Tomatensaus, kaas, paprika, uien, salami, rode pepers en ananas!

Wat lust je echt niet?
Gerechten met grote hompen vlees (zoals ik dat noem), zoals schnitzels en biefstukken. Als je goed hebt opgelet dan zie je eigenlijk ook nooit zo’n soort recept voorbij komen haha.

Mijn favoriete foodblog is…
‘Uit Paulines Keuken’ en ‘Chick’s Love Food’ zijn beide erg leuk vind ik. Maar ik volg niet iedere dag dezelfde blog, ik vind het gewoon leuk om verschillende blogs te bekijken. En o ja, ‘Simone’s Kitchen’ zij heeft altijd super mooie food foto’s en fotografie tips.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Ik kan zo niet iets bedenken, maar gefrituurde sprinkhanen staan nog wel op het wensenlijstje. Lijkt me best lekker eigenlijk!

Wat staat er op je food bucket list?
Ik heb een hele lange food-bucket list en dingen die ik nog wil maken en uitproberen… Vaak maak ik een lijstje zodat ik het niet vergeet, maar dan wordt het lijstje zo lang dat ik het eigenlijk niet meer kan bijbenen. 🙂 Dus dan komt er weer een nieuwe lijst.

Ik kan niet leven zonder…
Lekker eten & drinken 🙂 – Ennn mijn lieve man, zoontje Hidde en baby onbekend natuurlijk!

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen. Nu heb ik ook wel honger eigenlijk, jij ook?

Tot snel! Groetjes,

Koken met Anita

IMG_4893
Family Time – Vakantie @ ItaliĂ« zomer 2017!

 

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s