Homemade MueslirepenHomemade Mueslirepen
! Nog niet eerder zelf mueslirepen gemaakt? Dan heb ik hier een lekker recept voor je zodat je de mueslirepen zelf kunt maken thuis, en mee kunt nemen naar je werk! Ik heb zelf inmiddels geen full-time baan meer buiten de deur , dus houd ik mij vooral bezig met het bloggen nu… 🙂 (super leuk!) Maar dat maakt het recept van deze mueslirepen er zeker niet minder lekker om haha. Dus gauw aan de slag in de keuken, deze lekkere mueslirepen heb je namelijk zo klaar!

Homemade Mueslirepen

Het recept voor de Homemade Mueslirepen:

Voor het maken van dit recept heb je een met bakpapier beklede brownie vorm nodig. Zelf heb ik een iets grotere vierkante bakvorm gebruikt, wat tussen het formaat van een brownievorm en een bakplaat in zit. De meeste mensen hebben deze niet, maar mocht je dit ook gaan doen? Let dan goed op tijdens het afbakken. de mueslirepen zijn door de ruimere bakvorm wat platter, waardoor de baktijd ook iets korter wordt!

Ingrediënten: (Ca. 14 stuks)

  • 250 gr. fijne havervlokken
  • 50 gr. gedroogde abrikozen
  • 50 gr. gedroogde cranberry’s
  • 50 gr. rozijnen
  • 2 eieren
  • 1 theel. bakpoeder
  • 150 gr. vloeibare honing
  • 50 gr. boter

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 150 °C (hetelucht). Snijd de abrikozen in kleine stukjes, en doe dit samen met de cranberry’s, de havervlokken en de rozijnen in een kom. Meng de eieren en het bakpoeder erdoor. Verhit de honing samen met de boter in een koekenpan totdat het gesmolten is en roer dit door het muesli-mengsel. Schep het in de bakvorm en druk het goed aan met een lepel. Bak het af in ca. 25 min. in de voorverwarmde oven. Laat het minimaal 2 à 3 uren afkoelen voordat je ze in repen gaat snijden.

Geniet van je zelfgemaakte mueslirepen!

Koken met Anita

Bereidingstijd: Ca. 35 min. (incl. afbaktijd)

Homemade Mueslirepen

Bovendien kun je ook een kijkje nemen op de Home Pagina van Koken met Anita. Hier vind je de meest recente lekkere recepten & leuke food nieuwtjes!

2 thoughts

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s