Zoete Aardappelstamppot met spinazie en feta


Ik ben altijd een groot aardappelfan, jij ook? (ik schep altijd 2 x op als er aardappelen op tafel staan :)). Zo heb ik deze lekkere en gezonde Zoete Aardappelstamppot met spinazie en feta pas eergisteren voor het eerst gemaakt. Ik ben heel blij dat ik het nu al met je kan delen! Zo lekkerrr, én weer eens wat anders dan een ‘gewone’ stamppot met worst en spekjes…

Zoete Aardappelstamppot met spinazie & feta

Het recept voor de Zoete Aardappelstamppot met spinazie en feta:

Ingrediënten: (voor 2 à 3 pers.)

  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 1 rode puntpaprika (of gewone rode paprika)
  • 100 gr. verse spinazie
  • 3 bosuitjes
  • 100 gr. feta
  • handje walnoten of pijnpoompitten
  • scheut olijfolie
  • zout en peper

Zoete Aardappelstamppot met spinazie & feta

Hoe maak je het:

Schil de aardappel en snijd ze in grove stukken en kook ze in ca. 15 min. gaar. Zoete aardappel is altijd sneller gaar dan gewone aardappelen en het water verdampt snel dus let goed op! (bij mij zijn ze al eens aangebrand haha)

Snijd intussen de rode puntpaprika in kleine stukjes/reepjes en bak deze kort in een wok of koekenpan, voeg de spinazie toe en bak het nog ca. 1 minuutje door, zet het even weg. Rooster de walnoten in een droge koekenpan totdat ze beginnen te kleuren, zet vervolgens ook even weg.

Snijd de bosuitjes in ringetjes, de feta in blokjes en hak de walnoten iets fijner. Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af, en stamp ze fijn met een scheut olijfolie. (of een klontje boter als je dat lekkerder vindt!) Meng de spinazie, paprika en de helft van de feta en de bosuitjes erdoor. Breng op smaak met wat zout en peper. Garneer met de andere helft van de feta, de bosuitjes en de walnoten en geniet!

Groetjes,

Koken met Anita

Bereidingstijd: Ca. 35 min.

Zoete Aardappelstamppot met spinazie & feta

Neem ook eens een kijkje bij alle andere lekkere hoofdgerechten op mijn blog!

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s