Gezonde Paprika Snacks


 

Speciaal voor de mensen die nu al een beetje op de kilootjes letten voor de zomermaanden, en een lekkere gezonde snack op tafel willen zetten, heb ik vandaag een paar feestelijke Gezonde Paprika Snacks klaar gemaakt!  Lekker voor bij de borrel, en het staat super gezellig op tafel met al die kleurtjes…

IMG_6498

Het recept voor het maken van de Gezonde Paprika Snacks:

Volg je een koolhydraatarm dieet? Dan zou ik de versie met de gedroogde cranberry’s weglaten, en alleen de roomkaas balletjes maken met verschillende soorten nootjes. Maar ja, in alle gevallen geldt dat dit nog altijd een stuk gezonder is dan een zak chips natuurlijk!

Ingrediënten:

  • Paprika’s in verschillende kleuren (rood, oranje en geel), in reepjes gesneden
  • Roomkaas
  • Kipfilet (beleg)
  • Pistachenootjes
  • Gedroogde cranberry’s
  • Walnoten

Hoe maak je het:

Hak de nootjes en cranberry’s die je gaat gebruiken alvast fijn. Rol vervolgens de balletjes koude roomkaas in 1 keer allemaal klaar. Rol ze vervolgens door de verschillende strooisels en steek er de reepjes paprika in, vorm ze eventueel nog een beetje bij.

De overige paprika reepjes rol je in een plakje kipfilet. (3 kleuren per rolletje zoals op de foto)

De paprikareepjes die je eventueel nog over hebt kun je er los bij serveren in leuke glazen op tafel. En mocht je echt nog veel over hebben dan kun je ze altijd nog meebakken met een gebakken eitje of omelet de volgende dag!

Groetjes,

Koken met Anita

Bereidingstijd: Ca. 15 min. (afhankelijk van hoeveel je er gaat maken natuurlijk)

Je kunt de paprika eventueel vervangen door reepjes wortel. Bovendien heb ik nog een paar variatietips voor je zodat je kunt variëren met de ‘strooisels’ van de roomkaas balletjes. Zo kun je bijvoorbeeld ook de volgende ingrediënten gebruiken: Peterselie, amandelen, hazelnoten, rozijnen, cashewnoten etc. etc. Eigenlijk wat je zelf lekker vindt en wat je misschien zelfs nog wel ergens in je kast hebt liggen!

 

2 thoughts

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s