Vanille-Melkpudding met grapefruit & sinaasappel


Vandaag een makkelijke Vanille-Melkpudding met grapefruit & sinaasappel online! Dit lekkere toetje met frisse citrus smaken kun je ruim van te voren al klaar maken en in de koelkast zetten. Vind je de grapefruit net wat te sterk van smaak? Bestrooi deze dan nog even met wat suiker voordat je ze in de glaasjes doet. En natuurlijk kun je de grapefruit ook helemaal vervangen door bijv. mineola of mandarijntjes! Net zo lekker…

Vanille-Melkpudding met grapefruit & sinaasappel

Het recept voor de Vanille-Melkpudding met grapefruit & sinaasappel:

Serveer je deze pudding in glazen? Gebruik dan een trechter om de pudding in de glaasjes te gieten, dan blijven de glazen mooi schoon!

Ingrediënten: (voor 4 pers,)

  • 500 ml. volle melk
  • 6 volle eetl. maïzena
  • 1 zakje vanillesuiker (8 gr.)
  • eetl. kristalsuiker
  • 1 eetl. vanille aroma
  • 1 grapefruit
  • 1 sinaasappel

Vanille-Melkpudding met grapefruit & sinaasappel

Hoe maak je het:

Roer de maïzena met de helft van de melk in een steelpan glad. Zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Giet de resterende melk, 200 milliliter water, de vanillearoma, de suiker en de vanillesuiker bij het mengsel. Verwarm de melk voorzichtig op middelhoog vuur en blijf goed roeren met een garde. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost en je de vanille begint te ruiken.

Tip: Heb je toch klontjes in je melkpudding gekregen tijdens het roeren? Haal dan de pudding eens door een bolzeef voordat het echt begint op te stijven, dan kun je het geheel misschien nog ‘redden’ 🙂

Wanneer je luchtbellen ziet roer je nog ongeveer 3 minuten door totdat het de dikte heeft van vla. Haal de pan van het vuur en giet de melkpudding m.b.v. een trechter in de glazen. Laat het ten minste 3 à 4 uren opstijven in de koelkast. Snijd vlak voor het serveren de schil van de sinaasappel en de grapefruit met een scherp mes. Snijd de partjes grapefruit en de sinaasappel los van het vruchtvlees. En leg ze na het opstijven van de melkpudding er bovenop.

Je toetjes zijn klaar, geniet ervan!

Groetjes,

Koken met Anita

Bereidingstijd: 20 min. + 4 uren wachttijd

Bekijk ook eens alle andere lekkere toetjes & desserts op mijn kookblog!

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s