Groene Groentecurry


Groene Groentecurry
Eigenlijk is dit misschien wel een beetje een vrouwelijk gerechtje… Haha! Er zit namelijk geen vlees of vis in, en de smaken van deze Groene Groentecurry zijn niet heel erg ‘standaard’. Ik hou er van! Mijn man GW vond het iets minder geslaagd (maar heeft het wel trouw op gegeten :)) Zelf vond ik het zo lekker dat ik het de volgende dag weer heb gegeten… Dus tja, smaken verschillen! Ik ben erg benieuwd wat jij er van vindt?

Ik heb deze curry geserveerd samen met een meergranenrijst. Maar als je een koolhydraatarm dieet volgt dan kun je dit gerechtje ook prima eten met Bloemkoolrijst, ook erg lekker! (klik op de link voor het basisrecept van de bloemkoolrijst)

Groene Groentecurry

Het recept voor de Groene Groentecurry:

Ingrediënten: (voor 3 à 4 pers.)

 • 350 gr. groene asperges
 • 250 gr. sperziebonen
 • 150 gr. verse spinazie
 • 150 gr. doperwten (diepvries)
 • 1 grote rode ui
 • 2 teentjes knoflook
 • ½ rode peper
 •  eetl. olijfolie
 • 3 theel. kerriepoeder
 • 200 ml. kokosmelk
 • 1 groentebouillonblokje
 • sap van ½ limoen
 • paar takjes verse koriander
 • zout en peper

Groene Groentecurry

Hoe maak je het:

Was alle groenten. Snijd de houtige eindjes van de groene asperges en snijd ze in stukken van 3 à 4 cm. Snijd de uiteinden van de sperziebonen en snijd ze doormidden. Kook de sperziebonen en groene asperges even kort beetgaar in een pan met kokend water.

De groene asperges garen iets sneller dan de sperziebonen, dus als je ze samen in 1 pan kookt; kook dan de sperziebonen ca. 5 min. en de groene asperges ca. 3 à 4 min.

Los het groentebouillonblokje op in 300 ml. kokend water. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd deze fijn. Verhit 2 eetl. olijfolie in een ruime pan en bak hierin kort de ui, knoflook en rode peper. Voeg de sperziebonen en groene asperges toe en bak deze ca. 2 min. mee. Voeg op het laatst de spinazie toe en roer het goed door. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Neem de groenten even uit de pan.

Fruit de kerriepoeder even kort aan in dezelfde pan met 1 eetl. olijfolie. Blus het af met de kokosmelk en de groentebouillon. Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 5 min. rustig koken. Breng het op smaak met zout, peper en het limoensap. Voeg de groenten terug aan de pan, en voeg de doperwten toe. Warm alles nog even goed door.

Serveer de Groene Groentecurry samen met de meergranenrijst of bloemkoolrijst. Pluk de koriander van de takjes en verdeel ze over de rijst en de curry, eet smakelijk!

Groetjes,

Koken met Anita

Bereidingstijd: Ca. 40 min.

Groene Groentecurry
Groene Groentecurry

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s