Aardappelsalade met Tonijn & Ei


 

Als je tijdens de paasdagen gezellig gaat brunchen of lunchen met familie & vrienden dan mag een vrolijke salade met eitjes natuurlijk niet ontbreken op tafel! Deze Aardappelsalade met Tonijn & Ei is zeker niet moeilijk om te maken. Sterker nog, het is een super makkelijke salade die je ruim van tevoren al in de koelkast klaar kunt zetten zodat je je handen vrij hebt om eventueel nog een paar andere gerechtjes voor te bereiden…

Natuurlijk kun je deze salade ook gewoon buiten de paasdagen om eten want hij is gewoon lekkerrr!

Aardappelsalade met Tonijn & Ei

Het recept voor de Aardappelsalade met Tonijn & Ei:

Als je dit recept gaat gebruiken voor een lunch of brunch dan zijn de hoeveelheden geschikt voor ca. 8 pers. Als je het gaat eten als een maaltijdsalade dan zijn de hoeveelheden geschikt voor 2 à 3 pers.

Ingrediënten:

  • 750 gr. nieuwe aardappelen (met schil)
  • 3 medium of hard gekookte eieren (afgekoeld en gepeld)
  • 3 sjalotjes
  • 4 trostomaten
  • 4 augurken
  • 250 gr. tonijn in olie, uitgelekt en in stukjes (= 2 kleine blikjes)
  • 6 eetl. olijfolie (extra vierge)
  • 2 eetl. appelazijn
  • zout en peper
  • 3 eetl. fijngesneden verse peterselie

Aardappelsalade met Tonijn & Ei

Hoe maak je het:

Kook de aardappelen gaar, mét de schil, in een pan met heet water. Snijd sommige aardappelen eventueel doormidden zodat ze ongeveer dezelfde grootte hebben. Vervolgens laat je de aardappelen afkoelen.

De eieren (M) kookte ik 8 minuten -> Als je een ei in het water doet vanaf het moment dat het water kookt, dat blijft altijd een discussiepuntje… 🙂

Snijd de tomaten en de afgekoelde eieren in partjes, snipper de sjalotjes en snijd de augurken in schijfjes. Maak de vinaigrette door de olijfolie en appelazijn door elkaar te roeren, en op smaak te brengen met zout en peper.

Snijd de afgekoelde aardappelen in partjes en verdeel de vinaigrette eroverheen. Meng voorzichtig de tonijnstukjes, augurk, sjalotjes, de helft van de tomaten, de helft van de eieren en de helft van de peterselie erdoorheen.

Verdeel als laatste de andere helft van de tomaten, eieren en peterselie over de salade, zodat alles mooi heel blijft. Zet de salade afgedekt met plastic folie weg in de koelkast en laat deze goed afkoelen, minimaal 1 à 1,5 uur.

Ik wens je fijne paasdagen!

Groetjes,

Koken met Anita

Bereidingstijd: Ca. 30 min. + 1.5 uur afkoelen

 

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s