5 Kooktips om kookblunders te voorkomen!


 

Ben je niet zo’n held in de keuken of gaan er vaak dingen mis? Misschien heb je iets aan mijn kooktips! Waarschijnlijk ken je de meeste wel natuurlijk, maar misschien krijg je hierdoor toch even een O Jaaaa momentje om stress-vrij aan de slag te gaan! En geen zorgen, ook bij mij thuis gaat er regelmatig iets niet geheel volgens plan hoor… 🙂 Op het moment zelf niet zo leuk, maar achteraf vaak wel heel grappig!

5 kooktips can Koken met Anita

5 Kooktips om kookblunders te voorkomen :

 1. Zorg voor een overzichtelijke, schone en opgeruimde keuken. Ook al heb je misschien niet veel tijd, zorg ervoor dat je alles hebt opgeruimd en dat alles schoon is voordat je begint. Er is niks minder dan koken op een aanrecht met allemaal rommel om je heen. Het voorkomt ook dat je bepaalde ingrediënten ‘vergeet’ in je gerecht. Het vreemde is dat mijn man vindt dat ik altijd zo chaotisch ben onder het koken en dat ik niks op ruim 🙂 Terwijl ik dat voor mijn eigen gevoel wel doe?! Misschien ligt hier nog een uitdaging….
 2. Zet alle ingrediënten (waar mogelijk), pannen & overig gereedschap van te voren klaar in het zicht.
  Nu moet je natuurlijk niet met temperaturen van + 30ºC  je vis, vlees, chocola en diepvries producten ruim van te voren al klaar zetten. Maar je begrijpt vast wel wat ik bedoel! 🙂 Zo check je ook gelijk of je al je ingrediënten wel in huis hebt en kun je eventueel nog snel iemand naar de winkel sturen om wat op te halen! (Zo vergat mijn moeder vroeger altijd de doperwten toe te voegen op het einde in een groenteschotel haha, sindsdien zet ik alles klaar)
 3. Begin altijd met het snijwerk.
  Snijd al je groenten, vlees etc. van te voren en zet het eventueel even weg in de koelkast. Zo kun je tijdens het bakken snel schakelen en hoef je niet nog snel dingen te snijden terwijl je al aan het bakken bent en de helft al aanbrandt in je pan…
 4. Bakpapier/plastic folie/aluminium folie in huis?
  Soms ben je halverwege een recept en denk je: SHIT! Bakpapier? Plastic folie? Dat hebben we helemaal niet in huis…. 🙂 Zorg er dus voor dat je altijd een standaard voorraadje hebt. Haha, ik heb zelf nu altijd overal 2 rollen van in huis! Anders zul je het net zien… Dan maak je net je laatste rol op en heb je alsnog niks meer in huis waardoor je recept geheel gaat mislukken. Gemiste kans!
 5. Lees je recept eerst een keer goed door!
  Voorkom veel ellende door eerst eens het recept goed door te lezen, soms lees je het namelijk tijdens het koken te snel waardoor bijv. je bloem ergens in terecht komt daar waar je het (nog) niet wilt hebben! Ik spreek uit ervaring… 🙂

Heb je zelf nog een leuke of grappige tip? Of een leuke kookblunder?!! Laat het weten in een reactie ; Vind ik leuk! 🙂

Groetjes,

Koken met Anita

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s