Kaas-Olijvenborrelbrood


Afgelopen week ontving ik 3 lekkere kaassoorten van Stompetoren Kaas ; Komijnekaas, Belegen Kaas en het topstuk uit de collectie; de 18 maanden gerijpte Grand Cru! De Grand Cru is een oude kaas en is lekker pittig van smaak, daarom maakte ik een lekker Kaas-Olijvenborrelbrood met deze kaas!

Kaas-Olijvenborrelbrood

Waar andere kazen droog worden en een harde korst krijgen, blijft de Stompetoren Grand Cru perfect snijdbaar, met een dun korstje. Voor de liefhebbers van oude kaas écht onweerstaanbaar lekker. Erg lekker met een balsamico crème of een vijgen confituur, of gewoon met een glaasje port natuurlijk!

Wil je nog meer weten over Stompetoren? Neem dan een kijkje op de site en vergeet niet om mee te doen aan de leuke WINACTIE op de facebookpagina van Stompetoren!

winactie stompetoren kaas

Het recept voor het Kaas-Olijvenborrelbrood:

Voor het maken van dit recept heb je een staafmixer of keukenmachine en een met olie ingevette cakevorm nodig, bekleed met een laagje bakpapier.

Ingrediënten (ca. 12 plakjes)

Hoe maak je het: 

Verwarm de oven voor op 170ºC (hetelucht). Snijd de olijven in ringetjes en rasp de oude kaas. Maal de havermout met de staafmixer of keukenmachine tot meel en meng hier het bakpoeder door. Schep het havermout meel in een kom, giet de bouillon erbij en voeg de eieren toe. Mix het tot een glad beslag en spatel hier de olijven, de oude kaas en de kruiden doorheen.

Schep het beslag in de cakevorm met bakpapier, bestrooi het eventueel nog met een beetje extra geraspte kaas en bak het kaas-olijvenbrood in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Mocht het borrelbrood nog niet helemaal de gewenste kleur hebben, zet dan de oven nog even een paar minuten op de grill stand. Laat het iets afkoelen voordat je het kaas-Olijvenborrelbrood in plakken gaat snijden en serveer het samen met een lekkere groene pesto of boter.

Lekker op een borrelplankje met andere lekkere kaassoorten en sausjes & smeersels!

Enjoy! Groetjes,

Koken met Anita

Bereidingstijd: ca. 60 min. (incl. het afbakken)

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Stompetoren Kaas. Ik bepaal zelf met welke merken & bedrijven ik samenwerk. Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta.

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s