Biologische producten: Ghee Easy & Chikko + WINACTIE!


Één van de leuke dingen aan bloggen over lekker eten is toch wel dat je zo af en toe lekkere & nieuwe producten mag testen, én dat ik ook een leuk pakketje voor jou als lezer mag weggeven natuurlijk!

Zo kreeg ik een biologisch pakket toegestuurd van Ghee Easy! Wat is Ghee Easy zul je misschien denken? (Want dat dacht ik ook :))
Ghee Easy is een biologisch bakvet wat je kunt gebruiken in plaats van de ‘gewone’ boter of olie. Ghee is een bakvet uit India waar het zo ongeveer het middelpunt vormt van de keuken en de daarbij horende ayurveda levensstijl. Het is praktisch gezien botervet, maar toch net anders.
img_6946
Zo werkt het; ze gebruiken ‘lactic unsalted butter’, dit komt dichterbij de ‘ghee’ zoals deze bedoelt is, namelijk met yoghurt. Deze wordt verhit tot 118 graden waardoor de eiwitten als het ware worden meegebakken zonder te verbranden. Vervolgens worden de eiwitten afgetapt en blijft de ghee over. Ghee is dus alleen maar de vetstof van de boter met een heerlijke karamel/nootachtige smaak. Het zit vol goede vetten en volgens de ayurveda principes heeft het een helende werking. Ghee bevat de essentiële vetzuren omega-3 en omega-9 in de goede verhouding én bevat de vitamines A, D, E en K. Rechtstreeks uit de natuur…
Ik heb het de afgelopen week zelf veel gebruikt voor het bakken van vis, eieren, aardappelen en nasi! Eigenlijk alles dus! Ik ben er zelf erg enthousiast over en heb nog een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet:
 •  Het heeft een enorm hoge verbrandingstemperatuur van 250ºC
 • Het heeft de rijke smaak van boter met een nootachtige smaak, maar het wordt niet zwart in de pan
 • Het is pure boterolie, en dus lactosevrij
 • Het is gemaakt van gras gevoerde, biologisch gehouden koeien (ook wel een fijne gedachte toch?? :))

Waar kun je het kopen? Je kunt Ghee Easy online bestellen, of check één van de andere verkooppunten.

Bakken met Ghee Easy met onze eigen biologische eieren… 🙂


 

Naast de Ghee maken ze ook warme dranken. Één hiervan is Chikko Golden Milk, dit is een drank op basis van kurkuma op smaak gebracht met gember, kaneel, kardemon en peper. Bij het maken gebruik je een theelepeltje Golden Milk en een klein scheutje water. De rest kun je afvullen met opgeschuimde melk. Ze noemen het dan ook wel de ‘Kurkuma Latte’.

Een andere is Chikko Not Coffee – Roasted Chicory. Dit is een biologisch cafeïnevrij alternatief voor koffie op basis van de biologische geroosterde Cichorei wortel. Eenvoudig in gebruik omdat het volledig oplosbaar is, en ook erg lekker met warme melk! Hier ben ik persoonlijk erg fan van, erg lekker om in de avond te drinken…

WINACTIE!

Het leuke voor jou als lezer van mijn blog is dat je ook ook zo’n lekker pakket kunt winnen!

Wat zit er allemaal in het pakket (t.w.v. ca. € 30,-):

 • Ghee Easy Original (245 gr.)
 • Ghee Easy Coconut (245 gr.)
 • Ghee Easy Rozemarijn (100 gr.)
 • Ghee Easy Orignal (100 gr.)
 • Chikko Golden Milk – Curcuma Latte Mix (110 gr.)
 • Chikko Not Coffee (150 gr.)

Wat moet je doen?

Het is simpel; laat gewoon weten waarom jij dit lekkere biologische pakket zou moeten winnen via een reactie onder dit artikel, of laat het weten via Facebook of Instagram! Iedereen maakt uiteraard evenveel kans….

Op woensdag 9 mei wordt de winnaar al bekend gemaakt!

Hopelijk ga jij dit pakket winnen! Veel succes & groetjes,

Koken met Anita

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Ghee Easy. Ik bepaal zelf met welke merken & bedrijven ik samenwerk. Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta.

3 thoughts

 1. Ik heb er nog nooit mee gekookt en ben reuze benieuwd naar de smaak! Gebruik nu “gewone” raapzaad olie & hoewel het bakken prima gaat ben ik geen grote fan. Het geeft niet dat beetje extra smaak wat roomboter bv wel doet. Ghee Easy klinkt heel bijzonder en ook zo fijn dat het biologisch is. Ik zou er dolgraag mee aan de gang gaan in mijn keuken! En je lekkere Amerikaanse Hamburgers maken 😀

  Like

 2. Yippee-ah-yay, een pakket vol Ghee 😀 Daar word je oh zo vrolijk van, heerlijke smaken in de pan. Mijn zus is gek op yoga, en Indiaas eten jaja. Zij heeft me er ook enthousiast voor gemaakt, alleen hoe krijg je Ghee zelfgemaakt? Want in het piepkleine dorp waar ik woon, is alles in de buurtsuper saai en gewoon. Een pakje roomboter zonnebloemolie of margarine, dan heb je het wel zo’n beetje gehad in ‘t schap en de vitrine. Dus een potje geel goud, dat is iets waar ik direct van houd. Ik zou er een heerlijke Dahl mee willen bereiden, voor een gezellig dagje met de meiden. Of geroosterde chickpeas als avond snack, weet je ik krijg opeens ontzettende trek. In een kop chikko golden milk, vast super zacht als Indiase silk. Maar even terug naar het pakketje Ghee, daar maak je me ontzettend gelukkig mee! Bedankt iig voor deze win kans, als ik geluk heb maak ik een vreugde dans 🙂

  Like

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s