Bijna BBQ Tijd!


Het is alweer mei! Het mooie weer komt eraan en dat betekent weer lekker veel barbecueën deze zomer…. Er is niks beter dan lekker buiten eten en wijntjes drinken met mooi weer toch? Hier kan ik me nu al echt op verheugen!

2 weken terug hadden we natuurlijk al een paar dagen super mooi weer, maar eigenlijk was ik er nog helemaal niet klaar voor, jij wel? Eigenlijk was niks klaar om heel eerlijk te zijn. Onze tuin en kas was (en is) nog een chaos, mijn garderobe was er nog niet klaar voor, mijn zoontje van 2 jaar had nog maar 1 nieuw t-shirt in zijn kast (heel zielig want deze liet ook nog eens af en hij heeft dus een paar dagen met een donkerblauw lijfje rond gelopen), het zwembadje van vorig jaar was lek, geen parasol aanwezig én ik heb nog helemaal geen lekkere zomerse en/of barbecue recepten voorbereid voor mijn blog! Allemaal gemiste kansen; het mooie weer kwam dus nét iets te vroeg voor ons. 🙂

Foto’s van vorig jaar, toen de tuin al wel netjes was…. 😉

 

Daarnaast is onze barbecue vorig jaar gesneuveld en moeten we nog op zoek naar een nieuwe zodat we ook echt eens gebruik kunnen gaan maken van onze mooie terrassen! Ik heb al een paar mooie BBQ’s gezien op Kamado Express, maar het is altijd lastig om een keuze te maken! Daarnaast hebben mannen natuurlijk ook altijd nog een andere mening, vooral als het over barbecueën en vlees gaat natuurlijk… Dat blijft altijd een dingetje 😉

saffire_0001_Laag-1

Waar moet je nu eigenlijk op letten tijdens je zoektocht naar de juiste barbecue? Welk formaat is de juiste en wat is nu een normale prijs? Ik deel graag de volgende tips met je:

  • Oriënteer je van tevoren goed en lees je goed in! Vergelijk de verschillende soorten BBQ’s en overleg altijd even met je partner zodat je op één lijn zit. 😉
  • De kamado bbq houdt de sappen en smaken beter vast, en je kunt de rooksmaak toevoegen aan je gerecht
  • Je kunt eindeloos experimenteren door de vele BBQ accessoires
  • Goede kwaliteit (keramiek) & uitstekende service
  • Bespaar niet op een paar tientjes, want een goede BBQ gebruik je jarenlang. Er zit zelfs een garantie op de meeste van 5-20 jaar
  • Verschillende voordeelpakketten zijn beschikbaar mét gratis shoptegoed of een gratis workshop, en een gratis zak houtskool en levering aan huis.

Uiteraard laat ik je nog weten waar de keuze uiteindelijk op is gevallen, en komen er binnenkort ook lekkere barbecue recepten (vlees, vis en vega) online op de blog deze zomer zodat je zelf ook los kunt in je eigen tuin of op vakantie!

Mocht je zelf ook nog tips voor me hebben voor het uitzoeken van de juiste barbecue, let me know!

Groetjes,

Koken met Anita

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Kamado Express. Ik bepaal zelf met welke merken & bedrijven ik samenwerk. Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta.

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s