Frisse Karnemelksmoothie met meloen & limoen


Frisse Karnemelksmoothie met meloen & limoen

Deze Frisse Karnemelksmoothie met meloen & limoen is gemaakt voor alle zuurpruimen onder ons… 🙂 Niet iedereen zal van dit recept gaan houden namelijk, omdat het toch wel een specifieke smaak heeft door de karnemelk en de limoen! Ik vond het zelf wel geslaagd en het ziet er ook nog eens feestelijk uit door de meloen spiesjes en de verse munt. Dus als iemand het niet lekker vindt, geef diegene maar gewoon een extra meloen spiesje of doe gewoon wat extra suiker erin 😉 Dan is het altijd goed…

Dit recept is zeer geschikt om buiten te serveren op een warme dag of tijdens een BBQ!

Frisse Karnemelksmoothie met meloen & limoen

Het recept voor de Frisse Karnemelksmoothie met meloen & limoen:

Voor het maken van dit recept heb je een staafmixer/blender nodig, een bolletjeslepel en lange saté prikkers. O, en vergeet de ijsklontjes niet!

Ingrediënten: (4 grote glazen)

  • 4 takjes munt + extra ter garnering in de glazen
  • 1 galiameloen
  • 2 limoenen
  • paar eetl. suiker
  • 1 l. koude karnemelk
  • 4-6 ijsklontjes

Frisse Karnemelksmoothie met meloen & limoen

Hoe maak je het:

Pluk de muntblaadjes van de takjes. Halveer de meloen en verwijder de zaadlijsten. Maak uit 1 helft van de meloen de meloenbolletjes m.b.v. de bolletjeslepel (3 bolletjes meloen per spies). Wat je overhoudt + het vruchtvlees van de andere helft van de meloen doe je alvast in de blender.

Heb je geen bolletjes lepel? Vierkantjes op een spiesje zijn ook best leuk hoor!

Halveer de limoenen en pers het sap eruit. Maal met een staafmixer ¼ deel van de muntblaadjes, 3 eetl. suiker en een paar druppels limoensap fijn en doe dit mengseltje in een diep bord. Doop de glazen in dit mengsel zodat het munt een beetje blijft kleven aan het glas samen met het sap. Strooi vervolgens nog wat suiker in een ander bord en doop hier de glazen ook weer in voor het extra suikerrandje. Rol de bolletjes meloen vervolgens ook nog even door het muntmengsel en prik ze aan de spiesjes.

Doe de karnemelk, de ijsklontjes, het resterende limoensap en muntblaadjes bij de meloen in de blender en pureer het tot een glad geheel. Voeg eventueel nog wat suiker toe voor de mensen die het nodig hebben. Serveer de karnemelksmoothie in grote glazen, samen met de meloenspiesjes en garneer met wat takjes verse munt!

Genieten met deze frisse karnemelksmoothie!

Groetjes,

Koken met Anita

Bereidingstijd: Ca. 25 min.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe lekkere recepten & andere leuke food nieuwtjes? Volg dan mijn blog op Facebook, Instagram of Pinterest!

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s