Flammkuchen met feta, bacon & rucola


Ha! Alweer een Flammkuchen-recept! Alweer? Ja alweer! Deze keer met onder andere feta, bacon & rucola… Gewoon omdat het zo lekker is! 🙂 2 maanden geleden maakte ik al een ander soortgelijk recept, namelijk Flammkuchen met Groene asperges, Feta & Tomaten.

Voor dit recept heb ik eigenlijk dezelfde basis gebruikt als de vorige keer (omdat deze gewoon perfect is :)), maar nu met een kleine variatie met de topping. Ik denk eigenlijk dat deze nog lekkerder is door het lekkere zoute van de bacon… Maar ja eigenlijk kun je allerlei super lekkere combinaties maken. Deze moet je in ieder geval echt eens gaan proberen, heerlijk om te eten met een glaasje wijn in het weekend buiten in het zonnetje!

(Op het moment dat ik dit typ ben ik hoogzwanger, ik heb dus erg veel zin in wijn :))

Flammkuchen met feta, bacon & rucola

Het recept voor de Flammkuchen met feta, bacon & rucola:

Als je dit recept gaat eten als hoofdgerecht dan zijn de onderstaande hoeveelheden geschikt voor 2 pers. Als je dit recept gebruikt als lunch, tussendoortje of als je er nog een salade bij serveert dan zijn de hoeveelheden geschikt voor 4 pers.

Ingrediënten: 

 • 4 gr. droge gist
 • 300 gr. bloem + extra voor het uitrollen
 • 3 eetl. olijfolie
 • zout en peper
 • gemengde kruiden naar eigen keus, vers of gedroogd (zoals bijv. bieslook, oregano of Provençaalse Kruiden)
 • 200 gr. crème fraîche
 • 50 gr. rucola blaadjes
 • 100 gr. bacon
 • 150 gr. feta
 • 4 trostomaten
 • 2 rode uien

 

Flammkuchen met feta, bacon & rucola
Flammkuchen met feta, bacon & rucola

Hoe maak je het:

Doe de bloem, een ½ theel. zout, de olie en 175 ml. lauwwarm water in een kom. Voeg de gist toe en kneed alles samen tot een glad deeg. Laat het deeg afgedekt op een warme plek een half uur rijzen.

Snijd intussen de tomaten in partjes, de rode uien in ringen en de feta in blokjes. Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht). Breng de crème fraîche op smaak met de gemengde kruiden en wat zout en peper.

Halveer het deeg en rol beide uit op een met bloem bestoven werkblad. Leg ze op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Verdeel de crème fraîche over de Flammkuchen en verdeel hierover de bacon, tomaten, feta en rode uien. Breng het eventueel nog op smaak met wat peper en bak ze af in de voorverwarmde oven in ca. 12-15 min. Bestrooi de flammkuchen als ze uit de oven komen met de blaadjes rucola.

Heerlijk! Eet smakelijk… Laat je even weten of je deze variant ook lekker vond?

Groetjes,

Koken met Anita

Flammkuchen met feta, bacon & rucola

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s