Avocado Friet van ‘Anne Travel Foodie’


Zoals je vast hebt gelezen op social media ben ik nét voor de 2e keer mama geworden! Hier geniet ik natuurlijk enorm van op dit moment…. 🙂 Om je toch te kunnen voorzien van lekkere recepten & leuke blogs de komende tijd, heb ik naast mijn eigen recepten ook een aantal recepten voor je voorbereid van een aantal gastbloggers voor de komende weken!

Vandaag een gastblog online van Anne van Anne Travel Foodie

Anne blogt over eten & reizen (in het engels), daarnaast is ze erg actief op Instagram. Ze is dol op avocado en ze eet het vrijwel elke dag! Avocado is enorm veelzijdig, dat bewijst dit recept maar weer… Ze deelt voor ons haar recept voor het maken van Avocado Friet! Hieronder vind je het recept, en je kan ook een kijkje nemen op haar YouTube kanaal voor de ‘doe-het-zelf’ video van dit recept.

avocado-friet (2)

Het recept voor het maken van de Avocado Friet:

Ingrediënten (per portie):

  • 1 avocado
  • 30 gr. bloem
  • 1 losgeklopt ei
  • 30 gr. paneermeel/panko
  • olijfolie

avocado-fries (2)

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch). Snijd de avocado in 4 kwarten, verwijder de schil en snijd de kwarten in dunnere partjes. Doe de bloem, het geklopte ei en de paneermeel in 3 diepe borden. Wentel de avocado partjes eerst in de bloem, dan in het ei en vervolgens in de paneermeel. Vet een ovenplaat in met de olijfolie en leg de schijfjes avocado naast elkaar. Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven en serveer ze met je favoriete saus!

Net als bij gewone frietjes zijn deze avocado frietjes het lekkerst als ze warm zijn en lekker knapperig als ze nét uit de oven komen.

Eet smakelijk!

Groetjes,

Koken met Anita

Bereidingstijd: Ca. 25 min.

Voor meer lekkere recepten & leuke food nieuwtjes, neem een kijkje op de Home Pagina van mijn blog!

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s