Toscaans Garnalenpannetje van ‘Do me a flavour’


Zoals je vast hebt gelezen op social media ben ik nét voor de 2e keer mama geworden! Hier geniet ik natuurlijk enorm van op dit moment…. 🙂 Om je toch te kunnen voorzien van lekkere recepten & leuke blogs, heb ik naast mijn eigen recepten ook een aantal recepten voor je voorbereid van een aantal gastbloggers voor de komende weken!

Vandaag een gastblog online van Lindsey van ‘Do me a flavour‘! 

domeaflavour_logo.jpg

Lindsey blogt naast het delen van lekkere recepten ook over leuke restaurants & food events, want ze gaat graag uit eten! Ze is gek op garnalen en deelt met ons haar recept voor een Toscaans Garnalenpannetje. Wat een geluk voor alle garnalen liefhebbers want er staan nog niet zo veel recepten met garnalen op mijn blog, terwijl ik ze zelf ook heel lekker vindt!

Toscaanse-Garnaal---900x450

Het recept voor het maken van het Toscaanse Garnalenpannetje:

Lekker om te eten met pasta, brood, couscous of rijst! Of voor de koolhydraatarme versie: maak het eens met Bloemkoolrijst

Ingrediënten: (voor 2 pers.)

 • 300 gr. gepelde (wok) garnalen
 • 200 ml. slagroom
 • 100 ml. droge witte wijn
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 10 zongedroogde tomaten
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 25 gr. geraspte Parmezaanse kaas + extra ter garnering
 • 2 eetl. olijfolie
 • 2 theel. gedroogde oregano
 • zout en peper
 • verse peterselie

Hoe maak je het:

Snipper de ui en pers de knoflook. Bestrooi de garnalen met wat peper en zout. Verhit de olijfolie in de pan en bak de garnalen hierin kort aan en haal ze dan uit de pan. Doe de ui en knoflook in dezelfde pan en fruit deze even kort aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit op middelhoog vuur ca. 5 min. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg deze toe. Voeg vervolgens de witte wijn toe en laat ongeveer 5 tot 10 minuten inkoken. Daarna mag de slagroom er bij samen met de oregano, zwarte peper en wat zout. Laat vervolgens nog 5 minuten inkoken Doe de garnalen er weer bij. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer het goed door.

Serveer het gerecht met wat extra Parmezaanse kaas en maak het af met de verse peterselie.

Eet smakelijk!

Groetjes,

Koken met Anita

Bereidingstijd: Ca. 30 min.

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s