Courgettecake met walnoten


Zoals je misschien al weet hebben we al een tijdje een overvloed aan courgettes in onze tuin! Soms weet je even niet waar je er mee heen moet en heb je binnen no time een mega courgette aan je plant hangen… 🙂 Het recept voor het maken van deze smakelijke Courgettecake met walnoten kreeg ik via via, van een (vrouwelijke) chefkok! Dus heb je nog geen bakplannen gemaakt voor dit weekend? Dan is deze courgettecake zeker de moeite waard.

Jouw recept online op mijn blog?

Heb je misschien zelf ook nog lekker recept wat je graag wilt delen met alle foodliefhebbers? (evt. met vermelding van je naam en/of blog natuurlijk) Stuur je recept in, of stuur een mailtje naar kokenmetanita@outlook.com. Altijd leuk!

IMG_7879

Het recept voor de Courgettecake met walnoten:

Voor het maken van dit recept gebruik je een (ingevette) standaard cakevorm en een mixer.

Ingrediënten:

  • 400 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 300 gr. lichtbruine of bruine basterdsuiker
  • 400 gr. courgette, geraspt
  • 175 gr. walnoten, fijngehakt
  • citroenrasp van een halve citroen
  • 1,5 dl. zonnebloemolie
  • 4 eieren
  • snufje zout

Tip: Dreigt de cake een beetje te donker te worden tijdens het afbakken? Dek het af met wat aluminiumfolie tijdens de laatste minuten van de baktijd.

IMG_7849

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180ºC (elektrisch). Klop de eieren romig met de mixer. Voeg de zonnebloemolie, de geraspte courgette en citroenrasp toe en klop het geheel nog even goed door. Vervolgens voeg je het bakmeel toe, de suiker, een snufje zout en de gehakte walnoten. Mix het nog even goed door elkaar en giet het in de ingevette cakevorm. Bak de cake af in ca. 80 – 90 min. Houd de cake tijdens het afbakken goed in de gaten en prik er net voor het einde van de baktijd even in met een houten prikker om te kijken of hij al gaar is. (blijft er nog wat cakebeslag aan plakken dan is hij nog niet helemaal gaar)

Smullen maar!

Liefs,

Koken met Anita

Bereidingstijd: Ca. 1 uur en 45 min. (incl. baktijd)

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s