Hartige scones met bleu d’auvergne & walnoten


Door mijn webshop De Thee Winkel vind ik het leuk om zo af en toe lekkere high tea recepten te maken. De meeste high tea recepten zijn natuurlijk zoet van smaak, maar ik vond het wel leuk om het eens af te wisselen met een ‘hartige’ versie! Zo maakte ik afgelopen weekend deze Hartige scones met bleu d’auvergne & walnoten, ze zijn het lekkerst als je ze op eet als ze nog een beetje warm zijn… Samen met wat roomboter of clotted cream!

Hartige scones met bleu d'auvergne & walnoten

Ik sta een aantal keren per jaar op een lokale markt of braderie met mijn theekraam, en hoe leuk is het dan om eetbare logo’s te gebruiken met het logo van mijn webshop! Het gebruik ervan is erg makkelijk, want je kunt het gelijk meebakken in brood of andere stevige baksels. Maar je kunt ze ook achteraf op je baksel plakken, op bijv. een niet al te vochtige botercrème. Daarnaast is de Primus ouwel ook nog eens 100% natuurlijk, want het wordt gemaakt van aardappelzetmeel, olijfolie en water. Je kunt zelf eenvoudig online de ouwel bestellen.

Op mijn Hartige scones zien ze er in ieder geval erg goed uit. Ik kan niet wachten om ze eens te gebruiken bij één van mijn volgende evenementen in combinatie met de recepten van mijn blog!

Het recept voor het maken van de Hartige scones met bleu d’auvergne & walnoten:

Je hebt voor het maken van dit recept een hartvormige uitsteker nodig met een doorsnede van ca. 5-6 cm. Een andere vorm mag natuurlijk ook!

Ingrediënten: (Voor ca. 7 stuks)

  • 240 gr. bloem + extra om je werkblad te bestuiven
  • 2 theel. bakpoeder
  • zout
  • 75 gr. koude roomboter in blokjes
  • 2 eetl. gehakte walnoten
  • 40 gr. bleu d’auvergne kaas, verbrokkeld
  • 1 klein geklutst ei
  • 45 ml. karnemelk + extra om ze in te smeren

Hartige scones met bleu d'auvergne & walnoten

Iedereen kan bij PRIMUS.DIRECT voordelig een persoonlijke ouwel laten bedrukken/bestellen!

Hoe maak je ze:

Haal de bloem, bakpoeder en zout door een zeef en doe het in een ruime kom. Wrijf met je vingertoppen de klontjes boter door het mengsel totdat er een kruimelig mengsel ontstaat. Voeg de gehakte walnoten en de verbrokkelde bleu d’auvergne kaas toe. Kneed het ei en de karnemelk er doorheen. Kneed niet te lang door, dit komt het rijzen ervan straks niet ten goede…

Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Spreid het uit tot een dikte van ca. 2 cm. Rol er niet te vaak overheen en druk niet te hard zodat de lucht in het deeg blijft. Druk vervolgens met de uitsteekvorm de harten uit het deeg. Leg de harten op een bord ca. 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200ºC (elektrisch). Leg de harten op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met wat karnemelk. Als je ook eetbare logo’s wilt gebruiken dan is dit het moment om ze er op te leggen zodat ze blijven vastkleven. Bak ze gaar in ca. 15 min. of totdat ze een lekker kleurtje hebben. Serveer ze als ze nog warm zijn met boter of clotted cream.

Enjoy!

Liefs,

Koken met Anita

Bereidingstijd: Ca. 1 uur en 30 min., incl. 1 uur afkoelen en het afbakken

Hartige scones met bleu d'auvergne & walnoten


Dit artikel is gemaakt in samenwerking met PRIMUS.DIRECT. Ik heb uiteraard de vrijheid om zelf te bepalen met welke bedrijven ik samenwerk. Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef hier je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s