Over Anita

Hi! Welkom op mijn kookblog, leuk dat je een kijkje komt nemen!

Mijn naam is Anita, 32 jaar, wonende te Feanwâldsterwâl in Friesland. Mijn grote passie is koken en vooral lekker eten! Hoog tijd dus voor een eigen kookblog, welke nu inmiddels al weer meer dan een jaar bestaat! Op mijn kookblog vind je lekkere recepten, bereidingstips en andere leuke food nieuwtjes.
Sinds begin februari dit jaar ben ik zelfs full-time gaan bloggen en daarnaast heb ik mijn eigen webshop waar ik verse thee verkoop. (De Thee Winkel)

15941233_607236739463293_6174143050504270423_n

Ik haal mijn inspiratie voornamelijk uit kookboeken, tijdschriften, kook-programma’s, restaurant bezoekjes en uiteraard ook uit eigen tuin. Ik heb het geluk dat ik veel groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin kan gebruiken, 1500m2, waardoor alles nog lekkerder smaakt! (en gelukkig ben ik getrouwd met een man die vrij handig is in de tuin….)

De foto’s die ik op mijn kookblog plaats, maak ik allemaal zelf. Sommige recepten heb ik geheel zelf bedacht of ik gebruik al bestaande recepten en hier geef ik mijn eigen draai aan. Dit kan zijn omdat ik de verkeerde boodschappen heb meegenomen uit de winkel, iets op de grond heb laten vallen, of juist omdat ik nog producten heb liggen waarvan ik denk ‘dat kan er ook nog wel bij’…. 🙂 Een praktisch ingestelde, enthousiaste en ietwat chaotische ‘kokkin’ dus, maar de smaak is altijd goed!

Ik heb de Middelbare Hotelschool afgerond, deels de Hoge Hotelschool gedaan en jaren lang in diverse hotels en restaurants gewerkt. (Maar dan niet in de keuken, dat doe ik gewoon thuis :)) Ik houd van verse producten, gezond koken én hier en daar ook een beetje ongezond. Want laten we eerlijk zijn; een lekkere taart smaakt gewoon soms beter met wat suiker…

Ik zou het super leuk vinden als je een berichtje achter laat bij mijn recepten als je deze hebt gemaakt, of nog gaat maken! Heb je vragen? Dan hoor ik het natuurlijk ook graag! Veel lees- en kookplezier! 

Groetjes,

Koken met Anita

Voor meer informatie & cijfers over mijn kookblog kun je een kijkje nemen op de pagina Contact & Samenwerken

image
Ons pompoenenveld; Vanaf eind augustus t/m oktober verkopen we weer eetbare- en sierpompoenen!